Splitom kruži uznemirujuća snimka. Ubojica nakon napada ostao stajati s nožem u rukama

U pozadini se čuje kako netko viče da treba nazvati hitnu. Napadnuti mladić umro je na putu za bolnicu

24.02.2024., Split - Nakon sto je 22-godisnjak nocas preminuo u splitskoj bolnici od posljedica ubadanja nozem, policija obavlja izvide u ulici Domovinskog rata. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitom kruži uznemirujuća snimka, nastala neposredno nakon ubojstva 22-godišnjaka u noći s petka na subotu u Ulici Domovinskog rata. Mladića je, podsjetimo, napalo više muškaraca. Na snimci se vidi kako 31-godišnjak koji je osumnjičen za ubojstvo ostaje stajati s nožem u rukama, dok mladić kojeg je ubo leži na tlu.

U pozadini se čuje kako netko viče da treba nazvati hitnu. Napadnuti mladić umro je na putu za bolnicu. U KBC-u Split pokušavali su ga reanimirati, no bezuspješno. Policija je, piše Slobodna Dalmacija, nož kojim je mladić ubijen pronašla u stanu ubojice. Uhićeni u policiji nije davao izjavu. Dobio je odvjetnika po službenoj dužnosti, Darka Stanića, koji nije htio ništa reći.

“Više desetaka puta uhićivan zbog tuča, razbojničkih krađa, narušavanje javnog reda i mira, droge… Ma ima toga više od tridesetak slučajeva, a koliko je odležao, ne znamo jer nama se čini da nikada nije odlazio s ulice”, kazali su za Slobodnu poznanici napadača.

‘Brat ti je ubio nekoga’

Svjedoci su ispričali za Slobodnu Dalmaciju da su trojica napadača braća, navodno ovisnici. Uz dva starija brata, policija je privela i trećeg, ali su ga ubrzo i pustili. Sumnjali su da je i on sudjelovao u sukobu koji je nastao kada su braća od skupine mladića tražila novac. Nakon što su ih odbili, stariji se uputio kući, uzeo nož i ubo mladića na ulici. Hitna pomoć stigla je za nekoliko minuta, no rana je bila fatalna.

“Šetao sam ovdje, vidio lokvu krvi i dva policajca. U čudu sam stao i govorim – što je ovo? A oni govore – brat ti je ubio nekoga”, ispričao je za RTL Danas brat osumnjičenog Ivan Rušić.

Povezivali ih s bratom Filipa Zavadlava

“U trenutku kad je osoba došla u bolnicu već su bili svi vitalni znakovi van funkcije, i disanje i cirkulacija i puls. Tako da nismo imali ništa drugo praktički za raditi nego odmah pristupiti oživljavanju”, objavio je pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split Josip Krnić.

Muškarca (31), kojeg policija dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom, kao i njegovu braću, navodi RTL, povezuje se i s bratom Filipa Zavadlava koji je prije pet godina počinio trostruko ubojstvo u Splitu. Posljednjih godina često ih se viđalo u društvu Filipova mlađeg brata Stanislava, a svi imaju i podeblji policijski dosje.