Stiže nova promjena vremena. Kiša će se s juga zemlje proširiti svugdje, u gorju je moguć snijeg

Nestabilno će biti i u ostatku tjedna

17.01.2024., Zadar - Kisa u Zadru Photo: Sime Zelic/PIXSELL
FOTO: Sime Zelic/PIXSELL

U većini predjela Hrvatske danas se razvedrilo, ali konkretne stabilizacije vremena još uvijek nema, javlja meteorologinja televizije N1 Tea Blažević. Ciklona je odmaknula dalje na jugoistok ali nam već sa sjeverozapada stiže novi frontalni sustav.

Stoga će, prema prognozi DHMZ-a, danas biti djelomice sunčano s kišom koja je ujutro moguća na jugu, a popodne u obliku pljuskova i drugdje. Najviše temperature prognoziraju između 14 i 19 stupnjeva.

DHMZ

Sutra snijeg u gorju

Blažević dodaje kako kiše danas može biti posvuda te kako će ona sutra biti još češća. Sutra će početi duž Jadrana, a kasnije će padati i drugdje. Prema večeri i noći u gorju je moguć novi snijeg.

Isto javlja i DHMZ koji uz obilni kišu posvuda, snijeg u planinama u večernjim satima, najavljuje i maglu u nizinama u unutrašnjosti. Temperature će biti od 11 do 16 stupnjeva.

DHMZ

Nestabilno i u ostatku tjedna

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u drugom dijelu tjedna kada će biti i malo manje toplo. U petak ujutro, prognozira meteorologinja, treba računati na minuse te je moguć slab mraz. Dan će posvuda biti suh i sunčan.

Subota donosi novo naoblačenje s jugozapada, a tada, kao i tijekom nedjelje, može biti obilnijih oborina.

DHMZ