Stiže val pljuskova s grmljavinom, ponegdje i tuča. Ni sutra neće biti puno bolje, još će i zahladnjeti

Stabilnije vrijeme očekuje se krajem tjedna

FOTO: Pixsell / DHMZ

Promjenljivo, na zapadu pretežno oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, u unutrašnjosti lokalno moguće izraženi, na jugu zemlje uglavnom suho, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za utorak.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, uz pljuskove i jači. Na Jadranu većinom umjereno do jako jugo, navečer u slabljenju. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 18 i 23 stupnja Celzija, na istoku ponegdje malo viša.

Stižu pljuskovi s grmljavinom

Zbog ciklone koja djeluje na vrijeme u Hrvatskoj, u nastavku dana česta će biti pojava kiše i pljuskova s grmljavinom, većinom u unutrašnjosti, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, kaže meteorologinja N1 televizije, Tea Blažević.

Lokalno je moguće nevrijeme na što upozorava i sustav Meteoalarm DHMZ-a. U osječkoj regiji danas je moguća i tuča. Na jugu će se zadržati uglavnom suho, ali u Dalmaciji je mjestimice moguće jako jugo. Srijeda će također biti nestabilna, uz kišu i pljuskove. Osim toga, i temperature će pasti, kaže Blažević. Četvrtak donosi manje oborine, no još može biti kiše i pljuskova u gorju većinom, na istoku i jugu zemlje.

Krajem tjedna bit će sve stabilnije, iako ne možemo posve isključiti mogućnost prolaznog pljuska. Temperature će ponovno malo porasti.