Stiže veliko zahlađenje. Čeka nas puno kiše i ozbiljan pad temperature, u gorju čak i snijeg

Nakon tri sunčana, iznadprosječno topla dana slijedi ozbiljno pogoršanje vremena

02.10.2019, Zagreb - Kisa u centru grada gotovo je ispraznila ulice i stvorila guzve na cestama.rPhoto: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Bit će pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro mjestimice magla. Na sjevernom Jadranu i u dijelu Gorskog kotara povremeno oblačnije uz mogućnost za lokalno vrlo malo kiše, prognozira Državni hidrometeorološki zavod za četvrtak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, ponegdje i južni, a na moru i istoku zemlje prolazno jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 28 stupnjeva Celzijusovih.

Petak sunčan, ali maglovit

I u petak će vrijeme biti barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje magla. Na dijelu sjevernog Jadrana i Gorskog kotara bit će umjerene, ali i povećane naoblake.

Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na moru od 15 do 20 °C. Najviša dnevna između 23 i 28 °C.

Slično će vrijeme prevladavati i u subotu, navodi prognostičarka N1 televizije, Tea Blažević.

U nedjelju ozbiljno zahlađenje

No, nedjelja donosi veliku promjenu, uz hladnu frontu koja će nam se približiti sa sjeverozapada Europe. Već od jutarnjih sati kiša i pljuskovi na sjeverozapadu zemlje, koji će se u nastavku dana širiti na druge dijelove zemlje. Lokalno će biti obilnije oborine, uz pratnju grmljavine.

Prema kraju nedjelje i u noći na ponedjeljak, kad dovoljno zahladi, kiša će u gorju prelaziti u snijeg. Temperature će na mjestima u unutrašnjosti biti i desetak stupnjeva niže. Zahladnjet će i na Jadranu, bura će zapuhati najprije na sjevernom dijelu, tijekom noći će se uglavnom proširiti na veći dio Jadrana.