Vikend donosi veliku promjenu vremena. Temperatura će pasti za desetak stupnjeva, najavljena i jaka kiša

Pred nama je još nekoliko natprosječno toplih dana, nakon čega počinje prava jesen

16.01.2023., Stara gradska jezgra, Dubrovnik - Ciklonalno vrijeme s kisom i jakim jugom.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Danas će na Jadranu poslijepodne biti pretežno sunčano. Uz promjenljivu naoblaku uglavnom u sjevernim i istočnim predjelima lokalno je moguća kratkotrajna slaba kiša.

Vjetar će većinom biti slab, od sredine dana na jugu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 22 do 27 °C, ponegdje na Jadranu i uz njega malo viša.

Sutra još toplije

U srijedu će biti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro mjestimice magla, osobito po kotlinama i uz rijeke, a moguća je i na moru.

Vjetar uglavnom slab, popodne ponegdje prolazno do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12, na Jadranu između 16 i 21, a najviša dnevna uglavnom od 25 do 29 °C.

Sprema se naglo zahlađenje

Prognostičarka N1 televizije Tea Blažević najavljuje da je u četvrtak koja kap kiše moguća na sjevernom Jadranu, što će biti slučaj i tijekom petka i subote, kad slabe oborine može biti i u gorju.

Od nedjelje je sve izglednija nagla promjena vremena. Prognostički materijali zasad ukazuju na nagli i osjetan pad temperatura, osobito u unutrašnjosti, ponegdje za desetak stupnjeva. Oborina bi tijekom nedjelje lokalno mogla biti i izraženija.