Što nas čeka idućih dana? Zbog kiše i južine mogle bi poplaviti brojne rive, slijede zahlađenje i snijeg

Moguće je stvaranje snježnog pokrivača u nizu mjesta

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Danas će tijekom dana biti djelomice a ponegdje i pretežno sunčano. Ujutro, uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, uz više oblaka lokalno može pasti malo susnježice ili snijega, a u Dalmaciji kiše.

Krajem dana i u noći na četvrtak na zapadu očekuje se naoblačenje s oborinama. Puhat će slab vjetar, na istoku prijepodne umjeren sjeverozapadni, u drugom dijelu dana mjestimice južni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Poslijepodne će oslabiti, a prema večeri ponajprije na sjevernom dijelu okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7, na obali i otocima od 9 do 14 °C.

Što nas čeka do kraja tjedna?

Meteorologinja televizije N1, Tea Blažević, prognozirala je i što nas čeka do kraja tjedna. Sutra nas čeka jačanje južine i intenziviranje oborine. Lokalno će ona biti obilnija u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Mnoge rive bi se, dodaje, mogle naći pod vodom.

Tijekom petka će se nastaviti nestabilno vrijeme. Oborine će lokalno biti obilnije, osobito duž Jadrana i na područjima uz Jadran. U noći na subotu će temperature padati pa će kiša prelaziti u snijeg. Formiranje snježnog pokrivača izgledno je i u nižim područjima.

U nedjelju se pak očekuje stabilnije i sunčanije, ali vjetrovito uz jaku i olujnu buru na moru. Da se očekuje nestabilno vrijeme do kraja tjedna jučer je javio i DHMZ u posebnom priopćenju. Upozorili su na obične oborine, jugo i plavljene riva uz obalu, a potom i na zahlađenje i stvaranje snježnog pokrivača.

Izgledi vremena DHMZ