Štromar se u Saboru pojavio na štakama, bio je na operaciji kuka. Uvjerava da na zahvat nije išao preko veze

HNS-ovac je početkom godine kukao zbog termina operacije na koju je trebao tek nagodinu

FOTO: Pixsell

Član vladajuće većine i saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar danas se u Saboru na glasanje o točkama dnevnog reda, među kojima je bilo i izvršenje proračuna za 2024., pojavio na štakama.

Kako je Štromar kazao u kratkom razgovoru za Telegram, ovih dana bio je na operaciji kuka. To mu je, kaže, bila već druga operacija ove godine, dodajući da se osjeća dobro.

Patrik Macek/PIXSELL

‘Imam operaciju 2024.’

Inače, početkom veljače ove godine SDP je na Twitteru objavio snimku na kojoj se vidi kako Štromar tajnici Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo nakon završetka sjednice, očito ne znajući da je mikrofon i dalje uključen, govori o svojoj operaciji, koja je tada još bila samo u planu.

“Moram na operaciju, dobio sam termin”, kazao je tajnici. “Kada?” pita ga ona na što joj Štromar odgovara: “26. 8. 2024. godine”. “Zezate me?”, pitala ga je iznenađeno tajnica. “Sad sam bio i to sam dobio… vezano za operaciju kuka”, govorio joj je HNS-ovac. “Pa kako, tako dugo se čeka, ha?” upita ga zatim tajnica Odbora na što on odgovara: “Posebno dugo…”

“Svašta… a ne bi nešto nekog mogli?”, pitala ga je, a on joj je sa smiješkom kazao: “Hoću, hoću”. Zatim je dodao: “Samo velim kako funkcionira…” SDP je u vrijeme objave snimke sugerirao da Štromar planira dogovoriti raniji termin preko veze, no bivši ministar za Telegram danas kaže kako operaciju kuka nije odradio preko veze.

Štromar s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem Patrik Macek/PIXSELL

‘Nije potrebna veza’

“Na prvu operaciju sam išao u ožujku ove godine, a na drugu sada”, kazao je. Na pitanje u kojoj je bolnici obavljena operacija, Štromar je odgovorio kako je otišao u onu “gdje se to može”, te kazao da se sve može provjeriti na internetu.

“U Varaždinu i Čakovcu se, koliko znam, operacija čeka mjesec i pol dana, u Lovranu se može odmah operirati. Nije za to potrebna ikakva veza”, kazao je Štromar za Telegram.