Sud u Karlovcu kaznio majku koja je vrijeđala sina zbog slabih ocjena u školi

U porukama koje mu je slala putem WhatsAppa uputila mu je pogrdne riječi

Image: 284355056, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes
FOTO: Profimedia/Ilustracija

Općinski sud u Karlovcu nepravomoćno je osudio 52-godišnju majku jer je putem poruka na mobitelu vrijeđala svog 18-godišnjeg sina, a to je, kako je kazala, učinila revoltirana njegovim slabim ocjenama i odustajanjem od izvanškolskih aktivnosti. Time je, navodi sud u presudi, počinila psihičko nasilje u obitelji.

U porukama koje mu je slala putem aplikacije WhatsApp pisala mu je “srami se psihopate bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubij se đubre jedno, baci se pod vlak da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti”. Majka je na sudu kazala kako unazad sedam mjeseci kod sina primijetila promjene u ponašanju koje su se “manifestirale kroz slabije ocjene, agresivnije ponašanje, te je čak htio odustati od sudjelovanja u mjuziklu”.

Zbog svega se obratila Centru za socijalnu skrb, odakle su je uputili na Obiteljski centar, no 18-godišnjak je odbio doći na savjetovanje. Njegovo ponašanje ju je toliko uznemirio da je “u očaju sinu slala poruke u kojima ga je vrijeđala pogrdnim riječima”.

Želi normalizaciju odnosa

Njezin sin na sudu je kazao da ga je uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod vlak i da se ubije, ističući kako to nije povrijedilo njegovo dostojanstvo. U svom iskazu je kazao i kako je navedene riječi znao čuti i ranije.

Na sudu je 18-godišnjak također kazao kako želi da se odnos između majke i njega normaliziraju, te napomenuo da se u međuvremenu odselio u studentski dom i da sada studira u Zagrebu. Sutkinja Općinskog suda u Karlovcu kaznila je 52-godišnjakinju koja dosada nije prekršajno kažnjavana s 300 eura i mora platiti 20 eura troškova postupka.