Sudar aviona u Bostonu. Jedan Airbus krilom zapeo za rep drugoga

Oba zrakoplova su u vlasništvu tvrtke JetBlue

FOTO: screenshot YouTube

Dva zrakoplova američkog niskotarifnog avioprijevoznika JetBlue sudarila su se u četvrtak ujutro u međunarodnoj zračnoj luci Boston Logan. Kako piše Seattle Times, jedan zrakoplov vrhom krila zakačio je rep drugog zrakoplova.

U sudaru nije bilo ozlijeđenih, no oba leta su otkazana, kaže Jennifer Mehigan iz lučke uprave Massachusettsa. Mehigan kaže da su zrakoplovi “uspostavili kontakt” unutar područja za odleđivanje, a sudar je općenito opisala kao “vrlo mali”.

FAA je otvorila istragu

Lijevo krilo JetBlueovog aviona na letu 777 udarilo je u desni horizontalni stabilizator aviona iste kompanije na letu 551 oko 6:40 ujutro. Zrakoplovi, oba Airbus 321, nalazili su se na području za odleđivanje, na površini koja je pod kontrolom zrakoplovne kompanije, kažu iz Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo (FAA), koja je otvorila istragu.

Putnici su s oba leta prebačeni su na druge letove, a JetBlue za sada nije imao komentar na incident. Jedan od putnika iz zrakoplova s leta 777, Dave Sauter, za Boston 25 News je ispričao da se nesreća dogodila nedugo nakon što se zrakoplov odmaknuo od gatea. Zrakoplov je, prema procjeni Sautera, bio pun i krenuo je prema Las Vegasu. Let 551 trebao je ići prema Orlandu.