Horor slučaj. Nedužnom susjedu upao u kuću usred noći i masakrirao ga nožem. Nakon šest mjeseci ga optužili za ubojstvo

Novi moment brutalnog ubojstva u Koprivnici

10.08.2023., Varazdin - Bojan Belani (38), koji je u srijedu oko ponoci ubio susjeda Ivana V. (68) u Zagorskoj ulici u Koprivnici predan je uz kaznenu prijavu za ubojstvo pritvorskom nadzorniku PU Varazdinske. Danas je ispitan u prostorijama tuziteljstva nakon cega mu je odredjen istrazni zatvor. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 38-godišnjeg Bojana Belanija zbog kaznenog djela ubojstva. Muškarca se tereti da je 9. kolovoza prošle godine, pet minuta iza ponoći, upao u obiteljsku kuću u Koprivnici i ubio 68-godišnjaka kojeg uopće ne poznaje.

Za ubojstvo nije imao nikakvog razloga i povoda, a nožem mu je zadao više uboda u prsni koš. Zbog više ubodnih rana došlo je do jakog unutarnjeg krvarenja i smrti muškarca.

Kako smo tada pisali, ubijeni muškarac bio je umirovljeni željezničar Ivan Vrhovski – Hans, koji je živio sam. Susjede je šokiralo ubojstvo, pa su tada rekli da ne mogu vjerovati da ga više nema. Ubijenog muškarca opisali su kao “dušu od čovjeka”.

Nepravomoćno osuđen zbog zlouporabe droga

U optužnici se navodi da se Belani te noći kada je ubio Vrhovskog prvo posvađao sa svojom suprugom, no ta su svejedno zajedno legli spavati. Kad se probudio oko ponoći, vidio je da supruge više nema, pa ju je išao tražiti. Supruga je bila vlasnica kuće na kraju ulice gdje se dogodio napad, a Belani je došao živjeti kod nje tri mjeseca ranije.

U bunilu je počeo trčati, pa se odjednom našao u kući kod susjeda, kojeg tvrdi da ne poznaje. Sukobili su se, a Belani mu je zadao više uboda. Kada je izašao na ulicu, Belanija je uspio savladati drugi susjed. Nakon što je kasnije došao sebi, donekle shvatio je što je zapravo napravio.

Belani, koji je liječeni ovisnik na terapiji i nepravomoćno osuđen zbog zlouporabe droga, nalazi se trenutno u istražnom zatvoru. Vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetništva, pa su mu produljili istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.