Šverceri migranata postaju sve beskrupulozniji. Sad su napravili kaos na graničnom prijelazu

Državljani Bih su proletjeli kroz spuštenu rampu i ogradu na graničnom prijelazu

16.05.2021., Slavonski Brod - Guzve na ulazu u Hrvatsku na granicnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu. rPhoto: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Karlovačka policija proteklog vikenda je provela kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca koje sumnjiče za krijumčarenje migranata. Kako je objavila PU karlovačka, u subotu 2. prosinca policajci su na području grada zaustavili i kontrolirali automobil poljskih registracija kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Poljske.

U jutarnjim satima 3. prosinca policija je postupala zbog kombija bosansko-hercegovačkih registracija te automobila karlovačkih registracija koji su nezakonito preko granice ušli iz BiH u Hrvatsku te su pritom oštetili spuštenu rampu i ogradu na graničnom prijelazu.

Krijumčarili migrante

Policija ih je vrlo brzo zaustavila i utvrdila da vozilima upravljaju državljani BiH starosti 36 i 38 godina, te da u kombiju i automobilu krijumčare migrante. PU karlovačka navodi da je dvojac za unaprijed dogovoren novčani iznos prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.

Svi strani državljani koje su prevozili nezakonito su ušli u Hrvatsku te su svi izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu. Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli kaznene prijave.

Krivotvorene registracije

Protiv 36-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava i zbog oštećenja rampe i ograde, dok je protiv 38-godišnjaka podnijeta kaznena prijava krivotvorenih registracija koje je imao na vozilu.

Protiv obojice će također biti i podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakonika o Schengenskim granicama.