Taksist (76) prošao kroz crveno pa udario u drugi auto. Ozlijeđena putnica iz taksija (74)

Nesreća se dogodila jučer u prijepodnevnim satima u Zagrebu

15.06.2018., Zagreb - Prema novom zakonu koji je stupio na snagu  28.05.2018.g. Uberova vozila moraju biti oznacena taxi oznakama - oznakom na krovu i bocnim oznakama s natpisom Taxi. Natpis na krovu je ispisan bijelim slovima na crnoj podlozi, a novost je da partner vozaci Ubera mogu koristiti brze trake jer su sada u kategoriji taksista.  "nPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Jučer oko 10:25 u Zagrebu je došlo do prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, javlja policija. Neposredno prije nesreće, 76-godišnjak se u taksiju zagrebačkih registarskih oznaka kretao Frankopanskom ulicom u smjeru juga.

Dolaskom do raskrižja s Prilazom Gjure Deželića i Trgom Republike Hrvatske, nije se zaustavio na crvenom svjetlu na semaforu nego je prošao kroz raskrižje zadržavajući smjer kretanja.

Naletio na drugi automobil

Prednjom desnom stranom je naletio na prednju lijevu bočnu stranu automobila zagrebačkih oznaka koji je vozio 42-godišnjak. On se kretao Prilazom Gjure Deželića u smjeru istoka, a u trenutku nesreće na semaforu mu je bilo zeleno svjetlo.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 74-godišnja putnica iz taksija. Liječnička pomoć pružena joj je u Klinici za traumatologiju.