Teška nesreća u Međimurju. Vozio 50 km/h brže od ograničenja pa udario maloljetnog biciklista i teško ga ozlijedio

Nakon udara maloljetnik je završio na prednjem vjetrobranskom staklu i krovu automobila

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Prošloga petka u Pribislavcu u Međimurju, na raskrižju Ulice Antuna Mihanovića i Ulice Ruđera Boškovića dogodila se prometna nesreća u kojoj je automobil naletio na maloljetnog biciklista i teško ga ozlijedio.

Nesreća se dogodila oko 8 sati ujutro kada se 27-godišnji vozač automobilom čakovečkih registracija kretao ulicom Antuna Mihanovića brzinom 50 kilometara na sat većom od dopuštene, što je policija utvrdila tijekom očevida na temelju tragova kočenja.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ruđera Boškovića, kojom se kretao maloljetnik na biciklu, vozač je krenuo kočiti i pritom je udario u bicikl. Ulica Antuna Mihanovića prometnim znakom označena je kao cesta s prednošću prolaska.

Zadržan na liječenju

Nakon udara maloljetnik je završio na prednjem vjetrobranskom staklu i krovu automobila, a zatim je od siline udara odbačen na kolnik. Hitna pomoć prebacila ga je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju.

Iz PU međimurske navode da maloljetnik u trenutku nesreće nije nosio zaštitnu kacigu, iako je ona prema zakonu obavezna za vozače bicikla koji su mlađi od 16 godina, kao i za druge osobe mlađe od 16 godina koje se prevoze na biciklu.

Protiv 27-godišnjeg vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.