Curicu pogodila zapaljena boca s benzinom, opečeno joj lice. Doktori: 'To je beba, nezahvalno je prognozirati'

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i bacio je ne gledajući kamo će odletjeti

13.10.2022., Split - Klinicki bolnicki centar Split.  Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, u nesreći koja se dogodila danas poslijepodne teško je ozlijeđena djevojčicu stara godinu i 3 mjeseca. Curica se nalazi u splitskoj bolnici s opeklinama glave i lica.

Jutarnji list naknadno je doznao kako je žrtva sedirana, iz preventivnih razloga odnosno da ne trpi bolove s obzirom na to da je riječ o maloj bebi. Iz bolnice navode da nije životno ugrožena i da je stabilno, iako naglašavaju da je nezahvalno davati prognoze jer se radi o maloj bebi.

Tragedija se dogodila na izletištu u Blacama, na proslavi rođendana. Uzvanici su počeli paliti vatru za roštilj, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazio u plastičnoj boci Coca Cole.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i bacio je ne gledajući kamo će odletjeti. Na žalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala te ju je zahvatila vatra. Članovi njene obitelji i ostali prisutni odmah su pokušali ugasiti vatru valjajući curicu po travi. Vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.

Krivac za nesreću je priveden

O tragičnom incidentu izvijestila je i policija. “Oko 14 sati zaprimljena je informacija iz bolnice kako je liječnička pomoć pružena djetetu koje ima opekline po tijelu izazvane zapaljivom tekućinom”, stoji u policijskom priopćenju.

“Prema do sada prikupljenim informacijama u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području za paljenje vatre osoba je koristila zapaljivu tekućinu koja se nalazila u boci te je u jednom trenutku vatra zahvatila bocu, zbog čega osoba baca zapaljenu bocu sa zapaljivom tekućinom u dvorište u kojemu se nalazilo dijete te zadobiva opekline po tijelu”, nastavljaju iz policije.

Osoba koju se dovodi u vezu s ovim događajem nalazi se u prostorijama policije i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje. “Na mjestu događaja obavlja se očevid”, zaključuju iz PU splitsko-dalmatinske.