Tijelo mladog ribara pronađeno u moru kod Paškog mosta, trojica njegovih prijatelja spašena

Išli su u noćni ribolov, dogodila se tragedija

11.01.2022., Pag - Orkanska bura radi probleme u prometu s kopna na otok Pag Photo: Sime Zelic/PIXSELL
FOTO: Sime Zelic/PIXSELL

U blizini Paškog mosta noćas je nestao 29-godišnji ribar. Nakon prevrtanja plovila upao je u more i utopio se, a jutros je pronađeno njegovo tijelo u moru, na dubini od 8 metara.

Četvorica mladića isplovila su sinoć iz Rtine u ribolov. U trenutku okretanja plovila kod Rta Tanka nožica, došlo je do nesreće, potvrdila je Lučka kapetanija Zadar. “Više informacija bit će poznato tek nakon što na teren izađu policija i mrtvozornik”, kazali su u Lučkoj kapetaniji.

Pronađeno tijelo

Mladići su upali u more. Trojica su uspjela doplivati do obale i potražiti pomoć, dok se četvrti mladić utopio. Kako neslužbeno doznaje Zadraski.hr kod Paškog mosta na osam metara dubine pronađeno je tijelo mladog ribara.

Trojicu brodolomaca, koja su samostalno isplivala, pronašli su policajci. Tijelo nestalog mladića pronađeno je jutros, nakon čega su u 11:22 sati ronioci iz Interventne policije Zadar izvukli tijelo na površinu. “Identitet nestaloga nažalost, potvrđen je nedugo nakon pronalaska, čime je akcija okončana”, objavili su.

U potrazi su sudjelovali Pomorska policija, Lučka kapetanija, Hrvatska gorska služba spašavanja i lokalno vatrogasno društvo. U potragu je bio uključen i avion Obalne straže Ministarstva obrane.