Tipovi iz Bjelovara snimali prijateljicu bez svijesti. Skinuli joj majicu i donje rublje

Fotografirali su njezine gole grudi i spolni organ. Dobili su 8 mjeseci uvjetno

FOTO: Ilustracija / Pixsell

Općinski sud u Bjelovaru proglasio je dvojicu mlađih muškaraca, 27-godišnjeg M.Dž. i 24-godišnjeg L.K. krivima te ih osudio na zatvorske kazne jer su prijateljicu bez svijesti fotografirali golu u njezinom stanu u Bjelovaru.

Kako se navodi u presudi, dvojac je 26. studenog prošle godine oko 5 ujutro u stanu u kojem živi njihova prijateljica, počinio kazneno djelo protiv privatnosti djevojke.

‘Fotografirali su njezine gole grudi’

“Nakon što su djevojku zatekli na podu kupaonice u besvjesnom stanju, podigli su je s poda i stavili na krevet te potom povukli majicu, hlače i donje rublje. Nakon toga su, bez njezine privole, mobitelom L.K. fotografirali njezine gole grudi i spolni organ.

Dakle, drugoga su neovlašteno slikovno snimili i na taj način povrijedili njegovu privatnost”, stoji u kaznenom nalogu koji je protiv mladića izdao DORH izdao. Dvojac je proglašen krivim te su i 27-godišnjak i 24-godišnjak osuđeni na po osam mjeseci uvjetnog zatvora.

Sud je naložio policiji da M.Dž. vrati oduzeti iPhone 12, dok je L.K. trajno oduzet Samsung kojim je fotografirao djevojku. Iz presude ne proizlazi da je dvojac fotografije gole prijateljice slao ili ih učinio dostupnim drugima.