Tragedija u vrtiću u SAD-u: umrla beba, troje djece hospitalizirano nakon što su bila izložena opasnoj drogi

Fentanil je preplavio SAD, od njega umiru i sasvim mala djeca

FOTO: Screenshot YouTube / Eyewitness News ABC7NY

Jednogodišnja beba je umrla, a troje druge djece hospitalizirano je nakon što su bila izložena drogi u vrtiću u Bronxu u New Yorku. Mel Ramirez, djevojka koja živi nedaleko vrtića, rekla je da je vidjela zaposlenicu vrtića kako “vrišti i viče: ‘Djeca su mrtva!’ više puta”.

Policija je pretragom vrtića i okolice pronašla opremu koju dileri koriste za pakiranje velikih količina droge. Gotovo jedan kilogram fentanila pronađen je u vrtiću, rekli su izvori novinama. Troje djece – dječaci u dobi od jedne i dvije godine i osmomjesečna djevojčica pronađeni su u Dječjem vrtiću Divino Niño. Djeca su bila letargična i nisu reagirala na dozivanje.

Djeca liječena Narcanom

Dobili su Narcan, lijek koji se koristi za liječenje predoziranja drogama, a nakon toga su prevezeni u bolnicu. Djevojčica i dvogodišnji dječak došli su k svijesti, no za jednogodišnjeg dječaka nije bilo spasa. Četvrto dvogodišnje dijete je majka odnijela kući. Primijetila je da postaje letargično i ne reagira pa ga je odvela u bolnicu gdje je primio Narcan i sada je u stabilno, piše The New York Times.

Jedna od majki hospitalizirane djece navodi da joj je vlasnik vrtića rekao kako ne zna što se dogodilo. “Toliko neodgovornosti. Oni su bebe”, rekla je. “Njihov je posao brinuti se za njih, štititi ih”, dodala je. Carlisto Acevedo Brito u dobi od 41 godinu i 36-godišnji Grei Mendez suočeni su s 11 optužbi među kojima je i ubojstvo iz nehaja, javlja ABCNews.

Više preminulih od droge

Povjerenik za zdravstvo Ashwin Vasan kazao je kako se radi o vrlo opasnoj drogi, pogotovo kad je riječ o djeci. “Malo dijete došlo je u kontakt s snažnom supstancom koja može, bilo udisanjem, gutanjem ili dodirom po koži, omamiti čovjeka”, kazao je.

Vrtić je otvoren od siječnja i prošao je već nekoliko inspekcija. Smrt djeteta u Bronxu jedna je u nizu smrti male djece koja umiru od predoziranja nakon što je SAD preplavljen fentanilom.