Tragična nesreća u Sloveniji. Planinari pali u provaliju na sjevernoj strani Triglava i poginuli

Riječ je o 33-godišnjaku i 42-godišnjaku, državljanima Srbije

Gorska služba spašavanja Slovenije
FOTO: Facebook/GRZS

Gorenjski policajci pronašli su tijela dvojice muškarca na sjevernoj strani Triglava. Okolnosti pod kojima su tijela pronađena upućuju da je riječ o nesreći na planini. Planinari su se penjali u vrlo zahtjevnim uvjetima u kojima im je dio puta bio prekriven snijegom.

Riječ je o 33-godišnjaku i 42-godišnjaku, državljanima Srbije koji su u subotu ujutro krenuli put vrhova na Triglavu. Prema informacijama kojima raspolaže policija, na visini višoj od 1600 metara pali su u provaliju i od teških ozljeda preminuli na mjestu događaja.

Mlađeg muškarca već je tražila talijanska policija jer je prijavljen njegov nestanak. Danas oko 10 sati tijela je pronašla posada slovenskog policijskog helikoptera sustavnim pregledom terena koji je preminule prevezao u dolinu. Policija nastavlja s prikupljanjem informacija o svim okolnostima događaja.

Akcija potrage trajala danima

“Muškarci su pali u provaliju dok su se penjali po planini”, priopćeno je iz kranjske policije. Dodaju da su muškarci nestale osobe iz inozemstva, a opsežna akcija potrage i spašavanja trajala je danima, piše Siol.net.

U akciji su sudjelovali pripadnici Gorske službe spašavanja, policajci i policijski helikopter. Za planinarima se tragalo od subote, no potraga terena je dugo trajala jer su spasioci pretraživali veliko područje.

Zbog mogućih promjenjivih vremenskih uvjeta, snježnih zamki, a time i opasnosti od nesreća, policija savjetuje da prije odlaska u planine građani pažljivo prate vremensku prognozu Agencije za zaštitu okoliša (ARSO).