Trifunović se oglasio prilično bizarnom objavom. Spominje Francetića, crne uniforme i Bleiburg

Glumac je prilično vulgarno izvrijeđao splitsku policiju

FOTO: Dalmacija danas

Srpski glumac Sergej Trifunović, koji je u petak bio uhićen u Splitu, oglasio na Instagramu. U prilično čudnovatoj objavi slavni glumac nastavio je obračun sa splitskom policijom koju je optužio za maltretiranje i iznudu novca. Trifunovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

Vulgarne uvrede

“Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prijelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri uhićenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju te iznudi od preko tisuću i pol eura.

Nadam se da ćete od tih novaca sašiti sebi nove, lijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom poserem po članovima 5, 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi.

Znam da vam je žao što mi niste stigli otvoriti Loru u pola noći i pokazati strujomjer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno napišite još jednu tjeralicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad”, napisao je Trifunović.

Zaradio novu, treću kaznu

Kako javlja Slobodna Dalmacija, Trifunović je imao i problema na izlasku iz Hrvatske. Naime, u subotu u 23,45 sati zaustavljen je na graničnom prijelazu Bajakovo te je kažnjen s tisuću eura i zabranom ulaska u zemlje Schengenskog prostora na godinu dana.

Splitska policija raspisala je za njim potragu zbog članka 5 i 17 Prekršajnog zakona jer je nakon privođenja na Prekršajni sud na svojim profilima pisao o “maltretiranju koje nigdje nije doživio kao u Splitu i povijesnim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage s nekakvim prasećim glavama u majicama s kragnom i Pit Bull security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti.”

Kako je na Bajakovu kaznu platio na licu mjesta, Trifunović je nastavio put za Srbiju, ali je po prelasku granice odmah objavio ranije spomenuti post na Instagramu, gdje je ponovno izvrijeđao policiju.

Priveden u Splitu

Trifunović se u petak popodne na splitskoj gradskoj plaži Kaštelet kupao zajedno sa svojim njemačkim ovčarom, a to je zasmetalo kupačima pa je netko do njih pozvao policiju. Službenici su po dolasku na plažu utvrdili su da se pas nalazi bez nadzora, a kada ih je Trifunović počeo vrijeđati priveli su ga u policijsku postaju.

Uz prijavu za narušavanje javnog reda i mira, odveden je na sud gdje mu je izrečena novčana kazna. Jučer je glumac zaradio novu prijavu kada su ga ga policija i komunalno redarstvo zatekli sa psom koji je slobodno šetao Bosanskom ulicom, u samom centru grada, bez ikakvog nadzora.

Zbog toga mu je izrečena kazna od 200 eura u vidu prekršajnog naloga, a kako ju je platio odmah, Trifunoviću je naplaćeno samo dvije trećine kazne u iznosu od 133 eura.