Srpski glumac Sergej Trifunović danas opet kažnjen u Splitu, i ovaj put zbog psa

Glumac je danas u Splitu ponovno šetao psa bez ikakvog nadzora

Nakon što je poznati srpski glumac Sergej Trifunović jučer u Splitu kažnjen s 500 eura zbog držanja psa bez nadzora i vrijeđanja policijskih službenika, danas je zaradio novu kaznu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Trifunović je izveo svog njemačkog ovčara u šetnju u subotu oko 12.55 sati te su ga policija i komunalno redarstvo zatekli s psom koji je slobodno šetao Bosanskom ulicom, u samom centru grada, bez povodca i zaštitne korpe, odnosno bez ikakvog nadzora.

Zbog toga mu je izrečena kazna od 200 eura u vidu prekršajnog naloga, a kako ju je platio odmah, Trifunoviću je naplaćeno samo dvije trećine kazne u iznosu od 133 eura.

Vrijeđao policajce na plaži

Podsjetimo, Trifunović se jučer popodne na splitskoj gradskoj plaži Kaštelet kupao zajedno sa svojim njemačkim ovčarom, a to je zasmetalo kupačima pa je netko do njih pozvao policiju. Službenici su po dolasku na plažu utvrdili su da se pas nalazi bez nadzora, a kada ih je Trifunović počeo vrijeđati priveli su ga u policijsku postaju.

Uz prijavu za narušavanje javnog reda i mira, odveden je na sud gdje mu je izrečena novčana kazna. Policija je zatražila ukupno 1000 eura kazne, 700 za vrijeđanje policajaca i 300 za držanje psa bez nadzora, no za oba slučaja kažnjen s 500 eura te mora platiti i troškove sudskog postupka u visini od 50 eura.

Dalmatinski portal snimio je sinoć Trifunovića kako ljutito izlazi sa suda u pratnji braniteljice Ivanke Šamije i vidno uzrujan pokazuje znak zabrane za pse. Kazao je da splitski policajci tvrde da se znak vidi, a on kaže da ga nije vidio. “Ivoševiću, vidi li se ovo?” pitao je Trifunović pokazujući novinarki Dalmatinskog portala fotografiju znaka.

‘Nikad više neću doći u Split’

Nakon jučerašnjeg događaja, srpski glumac je poručio kako više nikada neće doći u Split. “Maltretiranja koja sam danas doživio mogu se usporediti s povijesnim slikama na kojima gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama, u majicama s kragnom i Pitt Bull security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti.

Maltretiranja koja sam danas istrpio nisam nikad i nigdje. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića: Nikad više neću doći u Split”, napisao je Trifunović na Instagramu. “Adio. A bilo je lipo i svi vi moji dragi prijatelji iz Splita ste uvijek dobrodošli”, dodao je.

Žestoko je prozvao i splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića. “A Ivošević, koji je danas namjerno došao da se šatro slika za ćaleta (koji je divan čovjek, moj kolega i potpuno izuzet iz ove priče) specijalno da mi se napase muda, govance malo”, napisao je glumac.