Trojica Rumunja krijumčarila 32 migranta kod Slavonskog Broda, uhvaćeni su u razmaku tri sata

Jedno vozilo je imalo rumunjske tablice, drugo austrijske, a treće talijanske

23.03.2021., Maljevac - Reportaza iz Maljevca i opcine Cetingrad gdje je migrantska ruta kojom prelaze migranti iz BIH u Republiku Hrvatsku."nPhoto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija

Trojica državljana Rumunjske (23, 27 i 34) kazneno su prijavljena jer su u njihovim vozilima otkrivena 32 migranta koji su ilegalno prešli preko granice u Hrvatsku. Krijumčare su u ponedjeljak tijekom prijepodneva, u razmaku od tri sata, otkrili policajci iz postaje granične policije Slavonski Brod.

Prvi je u jutarnjim satima otkriven najmlađi (23) među krijumčarima. On je u automobilu austrijskih oznaka prevozio osam stranaca koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. U neposrednoj blizini u isto vrijeme zaustavljeno je vozilo talijanskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji Rumunj. U njegovom vozilu pronađeno je 11 ilegalnih migranata.

U autu prevozio 13 migranata

Oko podneva otkriven je i treći krijumčar (27) koji je u automobilu rumunjskih oznaka prevozio 13 ilegalnih migranata.

Sve tri skupine otkrivene su na području Lužana, 25 kilometara zapadno od Slavonskog Broda. Krijumčari su uz kaznenu prijavu predani u pritvor, a prema migrantima slijedi postupak u skladu sa Zakonom o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakonu o strancima.