Trudna tinejdžerka i njen dečko poginuli u bizarnoj prometnoj nesreći u Britaniji. Izgleda da je netko okrenuo prometni znak

Znak trokuta i linije na cesti bile su teško vidljive, a vozač je bio zaokupljen navigacijom na mobitelu

FOTO: Google Maps/Facebook

Trudna tinejdžerka i njen dečko poginuli su u bizarnoj nesreći u Velikoj Britaniji zbog prometnog znaka trokuta koji je bio okrenut u krivom smjeru. Kako je pokazala istraga, osamnaestogodišnja Jessica Poole i njen dvadesetjednogodišnji dečko Josh Alexander preminuli su na mjestu nesreće u lipnju prošle godine kada je na njihov automobil naletjelo teretno vozilo.

Simon Masterson, forenzički istražitelj za sudare policije Kenta, naveo je kako na mjestu nesreće, na Plurenden Roada i Bethersden Roada u Woodchurchu, u blizini Ashforda, nije bilo znakova upozorenja na raskrižju. “Istrošene linije na cesti, kao i zakrenuti znak, mogući su faktori koji su doprinijeli nesreći”, naveo je Masterson.

Znak trokuta, koji obavještava vozača da mora dati prednost svim vozilima koja se kreću cestom na koju on nailazi, bio je prema nalazima istrage okrenut za 61 stupanj, a oznake na cesti izblijedjele su na nekoliko mjesta.

Išli su na posao

Policija navodi kako su Poole i Alexander krenuli na posao u kineski restoran u Tenterdenu, gdje su zarađivali dodatni novac prije nego što im se rodi sin. Policija također sumnja da je Alexander koristio aplikaciju za navigaciju na svom mobitelu u trenutku ulaska u križanje, gdje se našao na putanji kamiona.

Dash cam, odnosno kamera za snimanje vožnje montirana u kamionu, pokazala je da je Alexandera omeo njegov mobitel prije nego što se svojom Vauxhall Corsom uključio u križanje. Istražitelj Masterson kaže da je snimka pokazala da je Alexander djelovao “smireno”, te da “kontrolira svoje vozilo”. No, snimka je također pokazala da se Corsa nije usporavala, te da se “križanju približavala konstantnom brzinom”. “Njegovi postupci sugeriraju da nije bio svjestan raskrižja ispred”, kaže istražitelj.

Mrtvozornica: ‘Nisu bili pod utjecajem droga ili alkohola’

Snimka također sugerira da je Alexander vozio između 80 i 90 kilometara na sat, te da je ograničenje na Plurenden Roadu 60 milija na sat, odnosno, 96 kilometara na sat. “Vozač kamiona nije mogao učiniti ništa da izbjegne sudar”, dodao je istražitelj Masterson.

Mrtvozornica Katrina Hepburn rekla je kako u njihovim tijelima nisu pronađene droge ili alkohol, te da ništa nije upućivalo na to da su putovali prevelikom brzinom. “Iako nagađamo o tome je li vidio znak ili nije, te je li koristio mobilni telefon, ne donosim nikakve zaključke u vezi s tim”, poručuje mrtvozornica.

Oglasili se i roditelji stradalih

Otac stradalog mladića, Ben Sissens, rekao je da želi izvršiti pritisak na vijeće da poboljša sigurnost Plurenden Roada. “Ono što se dogodilo je užasno. To je razorilo obitelji i želim biti siguran da se druge bebe mogu vratiti kući svojim obiteljima. Razgovarao sam s vozačem kamiona i rekao sam mu da ga ne krivimo. Bio je to katastrofalan splet događaja i ne želim da mu ovo promijeni život. Ne želim da on snosi krivnju”, poručio je Sissens.

Majka stradale tinejdžerke, Aimee Poole, rekla je kako je “Jessica bila lijepa, brižna, ljubazna, pažljiva i duhovita”. Bila je moja najbolja prijateljica i odabrala bih njezino društvo radije nego bilo čije. Ogromna praznina koja je ostala u mom životu je neopisiva. Sigurno smo rekle jedna drugoj da se volimo barem 20 puta dnevno”, kaže majka za Telegraph.