Tuga na Jarunu. Preminuo omiljeni odgojitelj, usred smjene ga pokosio moždani: 'Djeca su mislila da se igra'

Bojan Radašinović (48) je bio i pjesnik te mentor informatike

Bojan Radašinović
FOTO: Udruga Nadarenost

Zagrebački odgojitelj Bojan Radašinović (48) preminuo je u četvrtak na radnom mjestu, u dječjem vrtiću na Jarunu. Bio je jedan od samo osam muških odgojitelja u Zagrebu, a njegova smrt potresla je njegove kolege, ali i roditelje te djecu u vrtiću u kojemu je radio. Iako je kobnog jutra sve bilo u redu, ubrzo je u dječji vrtić stigla Hitna pomoć, a tim liječnika pokušao ga je reanimirati, no nije bilo pomoći.

“Djeca su mislila da se igra kad je sjeo. Kolegica ga je pitala za nešto i shvatila da ne reagira te je odmah pozvala pomoć. Svi smo neizmjerno tužni i svima će tetak Bojan jako nedostajati jer je bio divan”, ispričao je za Jutarnji list djed jednog dječaka iz njegove vrtićke grupe.

‘Zbogom, Bojane’

Od Bojana se na društvenim mrežama oprostila jedna od njegovih kolegica koja ga je opisala kao osobu koju ili jako voliš ili ne voliš uopće. Ispričala je kako je Bojan živio u skladu s prirodom, a vikende je volio provoditi u prirodi u svojoj vikendici.

”Bio je jedan od rijetkih muških odgojitelja. Posao koji radimo beskrajno je lijep, težak i stresan. Ostavlja posljedice na naše zdravlje, pa tako je vjerojatno i na njegovo. Biti odgojitelj nije posao, to je poziv. Radiš i kada si na godišnjem i vikendom, radiš čak i na bolovanju, smišljajući neke nove ideje. Osim nas, naš posao radi i naša obitelj, prijatelji, poznanici prikupljajući sve što nam treba, dolazeći nam u goste u vrtić, organizirajući nam razna događanja kako bi djeci bilo što zanimljivije. I upravo zbog toga, molim vas, neka nikad nitko više ne kaže da se odgojitelji u vrtiću samo igraju. Zbogom Bojane”, napisala je na Facebooku njegova kolegica na profilu Priče tete Dude.

Bojan je danas umro na radnom mjestu, u vrtiću. On je bio odgojitelj. Bio je poseban, ili si ga volio jako ili nisi…

Posted by Priče tete Dude on Thursday, November 2, 2023

Bojan je bio i književnik, a 2000. dobio je nagradu Goranovo proljeće za mlade pjesnike. Objavio je čak tri zbirke poezije, ”Sprega književnosti i prljavog rublja” (2000.), ”Ovdje ćemo uvijek biti stranci” (2003.), ”Savršeno mjesto za život” (2005.). Napisao je i zbirke priča ”Non stop” (2011.) te ”Knjiga za djecu” 2017. godine. Svoje radove objavljivao je u brojnim časopisima i tjednicima, a njegova poezija prevedena je na više jezika – engleski, njemački, portugalski i slovenski.

Osim toga, bio je i mentor informatike u Centru za poticanje darovitosti.