TV ekipa pošla snimiti migrante koji prelaze Kupu, slučajno pronašli mrtvo tijelo

Policija za sada ne izlazi s dodatnim informacijama

FOTO: Screenshot Nova TV

Ekipa Dnevnika Nove TV trebala je kod mjesta Ladešić Draga u općini Netretić snimiti prilog o ilegalnom prijelazu migranata preko obližnje rijeke Kupe prema Sloveniji, no umjesto migranata, pronašli su mrtvo tijelo.

Dolaskom do kupališta i jednog od slapova, tijekom snimanja kadrova im se učinilo kako se nekoliko metara od njih nalazi tijelo muškarca. Isprva nisu ni sami bili sigurni što vide, no približavanjem tijelu, utvrdili su da je zaista riječ o truplu. Potom su pozvali policiju, koja se iz Duge Rese došla za oko sat vremena.

Mještani kažu da nemaju problema s migrantima

Policija je potom potvrdila da se radi o mrtvom tijelu, pa su pozvali i kriminalističku policiju. Ekipa Nove TV morala je dati iskaz i pričekala je očevid, no uspjeli su i razgovarati s prvim susjedima. “Prema Ladišić Dragi je plitko. Policija isto kaže da tamo ostavljaju više tragova, a vidi se i tu da preko ljeta da nizvodno ostavljaju robu, što znači da putuju”, kaže Josip.

Druga osoba s kojom su razgovarali, Igor Šoštar, kaže da se u blizini nalazi donji slap, pored koga je ‘putić prema Sloveniji. Šoštar kaže da je migrante znao viđati uz cestu, no da su mirni, nikoga ne napadaju, te da mještani s njima nemaju problema.

Susjeda Maja potvrđuje Šoštarove tvrdnje, pa kaže da ne bi imali pojma da se išta događa da im ekipa Nove TV nije rekla. “Gore u Ladešićima je plitko pa vjerojatno misle da će biti lakše. Tamo su se znali utopiti, a ovo je ovdje prvi slučaj koliko ja znam”, kaže Maja.

Ove godine pronađeno pet smrtno stradalih migranata

Dnevnik Nove TV tvrdi da posjeduje snimke na kojima se vidi kako migranti dolaze do Kupe noseći splavi napravljene od komada stiropora, pa na njima prelaze rijeku. Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da je ove godine pronašlo pet smrtno stradalih migranata, dok je prošle godine broj bio veći – 23.

Voditelj Službe za granicu Policijske uprave karlovačke Damir Butina od Dnevnika je saznao za pronađeno tijelo. “Zimski period sam po sebi nosi određenu opasnost koja se odnosi na povećanje rizika od stradavanja nezakonitih migranata. Što se tiče ove godine, mi osim današnjeg slučaja nemamo evidentiranih slučaja utapanja, za razliku od prošle, kada smo imali sedam”, kaže Butina.

Iz policije kažu da će nakon završetka očevida i kriminalističkog istraživanja iznijeti više informacija o ovom slučaju.