Tvrtka Petra Pripuza u centru Zagreba gradi poslovni toranj od 20 katova

Projekt za toranj radio je poznati studio 3LHD, a trenutno se čeka lokacijska dozvola

Tvrtka Petra Pripuza, vlasnika CIOS grupe, u središtu Zagreba planira izgraditi poslovni toranj od 20 katova i manju pripadajuću zgradu, piše danas Jutarnji list. Projekt je planiran nedaleko od Botaničkog vrta i Gradskog poglavarstva, na križanju Miramarske ceste s Bednjanskom ulicom, a trenutno je u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Kako piše novinarka Korana Sutlić, projekt za Pripuzov poslovni toranj napravio je arhitektonski studiju 3LHD, koji stoji iza radova poput Parka kneževa u Zagrebu, hotela Grand Park u Rovinju i kampusa tvrtke Infobip

Raniji projekt na istoj lokaciji. Novi će imati drugačije pročelje

Na ovoj je lokaciji već postojao raniji projekt za poslovni neboder, dok je zemljište bilo u vlasništvu pokojnog ugostitelja Slobodana Čimbura, vlasnika restorana Baltazar.

Projekt je dobio građevinsku dozvolu, no lokacijska je u međuvremenu istekla. Planirani tornjevi nisu identični, a aktualni projekt Petra Pripuza imat će drugačije pročelje.

Točna lokacija novog nebodera u Zagrebu

Formalno, investitor u ovaj je tvrtka Miramare centar, čiji je osnivač tvrtka Vergo projekti u vlasništvu Petra Pripuza.

USKOK je svibnju ove godine obustavio istragu protiv Pripuza, koji je od 2017. bio pod istragom zbog mogućeg izvlačenja novca u trgovanju otpatom i izbjegavanju poreza. U velikoj aferi Agram, u kojoj je bio optužen i bivši gradonačelnik Milan Bandić, Pripuz je nepravomoćno oslobođen.