U Dubrovniku još traže mladu ženu i muškarca nestale na kajaku. Još se ne zna tko su

Budući da identitet nestalih dviju osoba nije poznat, policija je zatražila pomoć od iznajmljivača da jave ukoliko se netko od gostiju nije pojavio u smještaju

25.09.2023., Stara gradska luka, Dubrovnik - Od popodnevnih sati na dubrovackom podrucju traje spasilacko - potrazna akcija za tri osobe koje su uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta nestale na kajacima. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kod Dubrovnika je jučer poslijepodne nestalo više osoba koje su bile na kajacima. Spašeno je njih devet, a traga se za još dvoje. Potraga je tijekom noći, zbog vjetra i mraka, bila obustavljena i nastavlja se jutros. Dubrovački list je od policije neslužbeno doznao kako se traga za mlađom muškom i ženskom osobom.

Akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim ploviloma fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je da u potrazi na dubrovačkom području sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanije te vatrogasci.

Budući da identitet nestalih dviju osoba nije poznat, policija je zatražila pomoć od iznajmljivača da jave ukoliko se netko od gostiju nije pojavio u smještaju, javlja HRT.

‘Plutale su osobne stvari i dokumenti’

Potragom je obuhvaćeno područje kod otoka Lokruma te akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a proširena je i prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.

U pomoć kajakašima krenuli su jučer i građani s brodicama, među njima i Dubrovčanin Dominko Radić. On je uspio spasiti dvoje nestalih. “Vidio sam četiri, pet izvrnutih kajaka. Plutale su osobne stvari i dokumenti… Uspio sam spasiti dvojicu, ali ništa ne govore. Ljudi su u šoku”, rekao je za Dubrovački dnevnik.