Potraga za malenom Dankom (2) ušla je u treći dan. Istražitelji izdvajaju tragove, otkriveno tko je vozio auto sa snimke

Područje oko kojeg je nestala već je temeljito pretraženo

FOTO: MUP Srbije

Djevojčica Danka Ilić nestala je u utorak popodne u Banjskom polju kod Bora. Svaki trag joj se gubi od 13:45 sati tog dana kada se njezina majka okrenula dati vode starijem djetetu.

Nadležne službe i građani su jučer pretražili krug od deset kilometara oko kuće gdje je nestala, ali malena djevojčica nije pronađena. Potraga je danas ušla u treći dan, a policija je u ranim jutarnjim satima obustavila pretragu terena u okolini Bora.

Pretraga je trajala 27 sati, a obustavljena je jer rezultati pokazuju da se djevojčica ne nalazi na tom području površine oko 10 kvadratnih kilometara, izvijestio je srpski MUP, prenose mediji. Pročešljane su sve kuće i dvorišta u mjestu, a Danku su tražili i dronovima s termovizijskim kamerama, uz pomoć pasa tragača, a na terenu je bio i helikopter.

Tri nova smjera istrage

Policija je sada rad usmjerila u tri nova smjera, javlja Blic. Izdvajaju tri važna traga koja mogu dovesti do nestale Danke. Prvi od njih je vještačenje mobitela majke nestale djevojčice, Ivane Ilić. Njen telefon je jučer izuzet i poslat na vještačenje, dodaje Blic. Navode kako je policija to napravila u okviru šire istrage svih kontakata Dankine obitelji. Podaci iz mobitela mogli bi ukazati na nove detalje ili osobe koje bi mogle biti važne za slučaj.

Drugi smjer je analiza podatak s baznih stanica mobilnih operatera u okolini mjesta gdje je djevojčica nestala. Tako se pokušava utvrditi kretanje svih osoba koje su u vrijeme nestanka bile u blizini. Ovi podaci kombinirat će se s iskazima nestalih kako bi se eventualno utvrdile nedosljednosti.

Treći smjer je provjera prijave nestanka djevojčice. Policija ponovno pregledava iskaze članova obitelji te detalje prijave Dankine majke o njezinom nestanku. Gdje su bile prije nego je malena nestala, gdje je majka otišla nakon. O trenutku nestanka zasad se ne zna puno, a nejasno je i kako je dijete od 22 mjeseca moglo tako brzo pobjeći odraslima usred bijela dana.

Otkriveno tko je vozio automobil sa snimke

Policija je jučer u sklopu potrage izuzela i snimku s nadzorne kamere obližnje kuće. Pokazalo se da je oko dvije minute nakon Dankinog nestanka ulicom pri većoj brzini prošao netko u Fiat Puntu. Kurir danas javlja kako je muškarac koji je vozio Punto brzo vozio jer je bio u alkoholiziranom stanju. Radi se o susjedu koji živi nedaleko od Dankine kuće i za kojeg doznaju da je ispitan u policiji.

Isti portal navodi da je policija jučer kontrolirala svaku rizičnu skupinu koja bi se mogla dovesti u vezu s nestankom djevojčice. „Policija je ispitala sve koji bi se mogli dovesti u vezu s nestankom Danke Ilić.

Na području Bora, Zaječara i okoline ispitani su alkoholičari, pedofili i sve rizične skupine tog tipa, međutim nije pronađen nikakav trag”, kazao im je izvor.