Strašan zločin u Francuskoj: Židovki pokucao na vrata, izbo je nožem u trbuh pa na vratima nacrtao svastiku

Napadač još uvijek nije uhvaćen

Students in one university town have been left disgusted after racist and Nazi graffiti sprung up in at least four different locations over the weekend.  See National story NNNAZI.  The swastikas and upside down crosses were painted on doors of student accommodation, and the words “rape Ali” were scrawled on a wall with an arrow pointing underneath.  College boathouses in Durham, as well as Durham University student accommodation, were targeted by “twattish teens” according to one resident in one of the vandalised houses.  Several others claimed that this is not the first time such an incident has occurred.,Image: 285525593, License: Rights-managed, Restrictions: follow us on twitter - @swns
browse our website - swns.com
email pix@swns.com, Model Release: no
FOTO: Profimedia/Ilustracija

Tridesetogodišnja Židovka izbodena je danas nožem u trbuh u svom domu u Lyonu, javljaju francuski mediji. Policija je francuskom Le Progresu potvrdila da je žena napadnuta u četvrti Montluc oko 13 sati.

Prema njenom iskazu, muškarac odjeven u tamnu odjeću i maskiranog lica nekoliko je puta “ustrajno” pozvonio na vrata njezinog doma, a zatim ju je dvaput ubo nožem u predjelu trbuha prije nego što je pobjegao. Prevezena je na Hitnu pomoć, ali nije životno ugrožena. Napadač još uvijek nije uhvaćen.

Na vratima pronađena svastika

Na vratima je pronađena nožem urezana svastika, što je informacija koju je potvrdio i sam gradonačelnik Lyona, Grégory Doucet, u objavi na X-u (bivši Twitter).

“Ured javnog tužitelja u Lyonu otvorio je istragu o pokušaju ubojstva, a sumnja se da je zločin mogao biti motiviran antisemitskim motivom”, priopćio je ured javnog tužitelja u subotu navečer.

Napadač je pozvonio na ulazna vrata na kojima je bila postavljena mezuza, svitak sa citatom iz Tore u ukrašenoj metalnoj kutijici koji se stavlja na desni dovratak ulaznih vrata židovskih kuća.