U moru kod Lošinja pronađena je protubrodska mina iz Drugog svjetskog rata: 'Relativno je velika, ukopana je u muljevito dno'

Posebna regulacija kretanja i datum izmještanja mine bit će objavljeni naknadno

Mali Lošinj
FOTO: PU primorsko-goranska

U lošinjskom akvatoriju otkrivena je protubrodska mina zaostala iz 2. svjetskog rata. Riječ je o relativno velikoj mini koja ranije nije bila uočena jer je većim dijelom bila ukopana u muljevito morsko dno, javlja riječka policija.

Zbog lokacije na kojoj je pronađena i zbog njenih značajki, nije ju moguće uništiti na mjestu pronalaska pa je izrađen plan izmještanja i neutralizacije mine. U realizaciji plana će sudjelovati lokalni Stožer civilne zaštite, PU primorsko-goranska, Regionalna protueksplozijska jedinica Rijeka, Grad Mali Lošinj i druge hitne službe te komunalna i trgovačka društva.

Moguće ograničenje kretanja

Postupak izmještanja i neutralizacije ovisi i o vremenskim uvjetima. Zbog zaštite sigurnosti građana na sam dan podizanja, premještanja i uništenja mine postoji mogućnost ograničavanja kretanja u manjem rubnom dijelu naselja Mali Lošinj.

Velika većina grada funkcionirat će neometano i bez ograničenja, ističu u policiji. Posebna regulacija kretanja i datum izmještanja mine bit će objavljeni pravovremeno sa svim potrebnim uputama za građane.