U New Yorku se nije štedjelo. Rasipni šef zadarske Turističke zajednice s ekipom spiskao skoro 70.000 eura

Objavljen je cjenik troškova. Samo u restoranu su potrošili 13.000 eura

07.07.2023., Zadar  -  Grad Zadar i TZ Grada Zadra predstavili novu brosuru posvecenu obrambenom sustavu Zadra kao lokalitetu Venecijanskog obrambenog sustava 16. i 17. stoljeca na hrvatskom i engleskom jeziku. Photo: Sime Zelic/PIXSELL
FOTO: Sime Zelic/PIXSELL

Krajem listopada su se društvenim mrežama proširile snimke provoda zadarskih lokalnih čelnika i vodstva turističke zajednice koji su u New York otišli promovirati turističku ponudu grada Zadra. Nakon objave snimke direktor Turističke zajednice grada Zadra, Mario Paleka, dao je ostavku na tu dužnost.

Paleka je u New Yorku bio s još 12 ljudi, a 24sata su došla do cjenika njihovih troškova. Ukupno je, javljaju, na troškove reprezentacije grada Zadra kao poželjne turističke destinacije otišlo 68.156,46 eura.

Prema cjeniku je za smještaj izdvojeno 18.390,38 eura. Avionske karte su pak koštale 17.367 eura. Usluge u restoranu Delmonico’s, iako su došli hrvatski kuhari Saša Began i Jakov Meštrović, koštale su 13.277,57 eura. Nema informacija što se konkretno jelo, ali na web stranici ovog restorana vidljivo je da u ponudi imaju i janjetinu.

Paleka kaže da to nije bio promašaj

Paleka je danas za 24sata komentirao aktivnosti u New Yorku. “Ovim putem želim iskoristiti priliku i naglasiti kako su aktivnosti na promidžbi zadarskog turističkog proizvoda i organizacija eno-gastronomskog događaja na kojem su sudjelovali brojni istaknuti američki turoperatori, agencije i turistički novinari čiji se tekstovi objavljuju u visokotiražnim novinama i utjecajnim internetskim izdanjima provedene prema svim pravilima struke i nikako ih se ne može nazvati promašajem“, rekao je.

Paleku, nakon ostavke, mijenja zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je također bio u New Yorku. S delegacijom je tamo bio i sin jednog lokalnog poduzetnika za kojeg iz Turističke zajednice kažu da je došao u svojem aranžmanu.

Također, u Turističkoj zajednici su za 24sata naglasili da nijedan član službene delegacije nije dobio honorar osim podmirenja putnih troškova. Vjeruju da će se učinak reprezentacije u New Yorku tek vidjeti jer su datume odlaska u Ameriku pomno izabrali.