U okolici Zadra pronađena beživotna tijela dvojice muškaraca. Sumnja se na trovanje plinom

Muškarci su pronađeni u kući koja je još bila u izgradnji i bez struje

18.09.2018., Zadar - Oko 10 sati policija je dobila dojavu o pronalasku tijela dvojice muskaraca u automobilu u sumi Musapstan nadomak Zadra.rPhoto: Dino Stanin/PIXSELL
FOTO: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

Zadarska policija je danas u 11.45 sati dobila dojavu da su u kući u naselju Krneza na području općine Ražanac pronađena beživotna tijela dviju osoba. Kako piše portal Zadarski.hr, na teren su uz policiju krenuli i vatrogasci, koji su pri ulasku u kuću na podu pronašli leševe dvojice muškaraca, još uvijek neutvrđenog identiteta.

“Za sada mogu potvrditi da je očevid u tijeku i da je riječ o hrvatskim državljanima”, rekla je za Zadarski.hr glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin. Prema prvim informacijama kojima raspolaže portal, sumnja se da je mogući uzrok smrti trovanje ugljičnim monoksidom. Županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić izjavio je za Zadarski list da su se vatrogasci povukli s intervencije.

Poginuli vlasnik i njegov prijatelj?

Kuća u kojoj su pronađena dva tijela nalazi se u izoliranom dijelu naselja. Bila je u izgradnji te nije bila priključena na struju, već je imala agregat koji u trenutku dolaska vatrogasaca više nije radio.

Za sada se ne zna je li agregat mogući izvor otrovnog plina koji je izazvao smrt muškaraca. Više će se znati nakon policijskog očevida koji je odmah započeo.

Susjedi kažu kako su muškarci dolazili u tu kuću povremeno iz Zadra te da njezin vlasnik ima sedamdesetak godina. Za drugog muškarca kažu da je vlasnikov prijatelj.