U splitskoj bolnici sinoć su rođene blizanke koje nisu isto godište: 'Ovo se još nije dogodilo u Hrvatskoj'

Djevojčice su tako, iako blizanke, različito godište

01.01.2024., Split- Rodiliste, zupan Blazenko boban posjetio jeprve bebe blizanke jednua je rodjena u zadnjim minutama 2023 dok druga s prvom minutom 2024. Ravnatelj KBC Julije Mestrovic, sestre u rodilistu, zupan Blazenko Boban, Dr. Damir Roje Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Prva beba rođena u Hrvatskoj ima blizanku koja nije rođena iste godine, javlja Večernji list. Jučer je u splitskom rodilištu rodilja svoju prvu bebu, djevojčicu, rodila u 31. prosinca 2023. u 23:59.

Njezinu sestru, prvu bebu u novoj, 2024. godini, rodila je točno u ponoć. Djevojčice su tako, iako blizanke, različito godište.

Porod prošao u najboljem redu

Doktor Damir Roje kaže da se ovakvo nešto u Splitu nikada nije dogodilo.

“Ovo je kao u Gibonnijevoj pjesmi, jedna malo prije, druga kasnije”, rekao je sjajno raspoloženi doktor Roje jutros novinarima pred splitskim rodilištem. Roje nije otkrio identitet majke, ali je novinarima kazao da je porod prošao u najboljem redu te da je rodilji ovo bio prvi porod.

Roje kaže da se u Splitu događalo da se jedna beba rodi prije ponoći, a druga nakon, ali nikad se to nije dogodilo na Staru godinu i Novu godinu. Smatra da će porod ući u anale i da se ovakva situacija u Hrvatskoj još nikad nije dogodila. Bebe je posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

U splitskom rodilištu rođene su dvije blizanke, jedna minutu prije ponoći u 2023. godini, a druga minutu poslije u 2024. godini. Blizanke su iz Splita. Dr. Damir Roje:

Posted by HRT – Radio Split on Monday, January 1, 2024

Isto se dogodilo u SAD-u lani

Ovaj fenomen se ne događa često, a slično se dogodilo u Teksasu lani. Također blizanke, sestre Annie Jo Scott i Effie Rose Scott različito su godište.

Prva je rođena u 11:55 31. prosinca 2022. godine, a druga u 00:01, 1. siječnja 2023. godine.