U tijeku velika potraga. Procurilo što je sve policija pronašla u kući brutalnog nasilnika, otkriveno i što je učinio psu

Policija je objavila i fotografiju Davora Firića te zatražila pomoć javnosti

FOTO: Telegram/Pixsell

Splitska policija i dalje traga za Davorom Firićem (59) iz Klisa. U srijedu poslijepodne objavili su i njegovu fotografiju te zatražili pomoć građana. Firić je, sumnja policija, u utorak navečer pretukao svoju suprugu i najvjerojatnije usmrtio psa, a naoružan je i opasan.

Podsjetimo, policija je preksinoć zaprimila dojavu o nasilju u obitelji. Ispred kuće pronašli su ozlijeđenu ženu, a u kući mrtvog psa. U međuvremenu je otkriveno da je policija u njegovoj kući pronašla veliku količinu droge i arsenal oružja, doznaje Slobodna Dalmacija.

Pretukao suprugu i upucao psa

“S obzirom na elemente nasilja u događaju od utorka građane savjetujemo da ako uoče muškarca kojeg tražimo da mu ne prilaze i da odmah pozovu policiju”, rekli su iz policije za Slobodnu Dalmaciju.

Njegovoj supruzi je utvrđena fraktura nosa, ozljeda oka te lom potkoljenice. U kući je nađen mrtav pas za kojeg se prvotno smatralo da je zatučen tupim predmetom. Naknadno je utvrđeno da je životinja i premlaćena i pogođena iz vatrenog oružja. Policija je odmah započela potragu za muškarcem, a u srijedu su proveli očevid.

Droga i oružje

Ono što su našli u kući diglo je razinu pripravnosti na viši nivo i utjecalo na odluku da se objavi javna tjeralica s fotografijom i zatraži pomoć građana. Bilo je tu osam kilograma marihuane, kilogram amfetamina te malo manje od kilograma ketamina, koji se primarno koristi kao anestetik, a zloupotrebljava se kao party droga.

Od oružja su pak pronađeni pištolj, sačmarica i automatska puška.