U zadnja 24 sata u Gazi ubijeno 77 Palestinaca, Izrael tvrdi da je likvidirao zapovjednika Islamskog džihada

Islamski džihad, militantna skupina i saveznik Hamasa, zasad nije komentirao tu objavu

Members of the Abul Aoun family salvage some belongings from the rubble in their home destroyed during Israeli bombardment on the Al-Maghazi refugee camp in Deir Balah in the central Gaza Strip on March 31, 2024, amid the ongoing conflict between Israel and the Hamas militant group. (Photo by AFP)
FOTO: AFP

U izraelskim napadima ubijeno je 77 Palestinaca u Gazi u posljednja 24 sata, priopćile su zdravstvene vlasti u nedjelju, a Egipat je bio domaćin izraelskom izaslanstvu za novi krug pregovora u pokušaju da osigura primirje s Hamasom u Gazi.

Izraelska vojska priopćila je da je ubila visokog zapovjednika Islamskog džihada u napadu na zapovjedni centar u dvorištu bolnice Al-Aqsa u središtu Gaze.

“Zapovjedni centar i teroristi precizno su pogođeni, s namjerom da se minimalizira šteta među nevinim civilima u krugu bolnice”, rekla je vojska. “Zgrada bolnice Al-Aqsa nije oštećena i njeno funkcioniranje nije bilo ugroženo.”

Bez komentara iz Islamskog džihada

Islamski džihad, militantna skupina i saveznik Hamasa, zasad nije komentirao tu objavu.

Palestinski zdravstveni dužnosnici i Hamasovi mediji rekli su da je u napadu pogođeno nekoliko šatora u krugu bolnice te da su ubijene četiri i ranjeno nekoliko osoba, uključujući petero novinara.

Više od 32.000 Palestinaca ubijeno je u izraelskoj vojnoj ofenzivi u Gazi od 7. listopada, prema podacima zdravstvenih vlasti u palestinskoj enklavi.