Ubila preslatku macu pa je samljela u mikseru. A onda je za četiri mjeseca poželjela ostvariti čudovišnu seksualnu fantaziju

Blake je osuđena na doživotnu kaznu zbog ubojstva 30-godišnjeg Jorgea. Na suđenju su otkriveni monstruozni detalji

FOTO: Thames Valley Police

Scarlet Blake, 26-godišnja transrodna žena iz Oxforda, 22. ožujka 2021. godine uživo je emitirala kako davi mačku, skida joj kožu i secira ju, a zatim tijelo životinjice stavila u blender. Na kraju tog gnjusnog čina u kameru hladnokrvno kaže: “Jednog dana želim naučiti kako to učiniti osobi”.

Četiri mjeseca nakon brutalnog ubojstva mačke, Blake je napala 30-godišnjeg Jorgea Martina Carrena dok se vraćao kući iz noćnog izlaska u Oxfordu, piše The Telegraph. Blake je odvela muškarca do osamljene obale rijeke, zatim ga je bocom votke udarila po potiljku, zadavila ga i gurnula u rijeku Cherwell, gdje se utopio.

Tražila je ‘potencijalne žrtve’

Sve se dogodilo u ranim jutarnjim satima 25. srpnja 2021. kada je Blake, odjevena u crnu jaknu s maskom na licu i ruksakom na leđima, napustila kuću u Marstonu, u sjeveroistočnom dijelu Oxforda, i krenula u 40-minutnu šetnju prema centru grada.

Nadzorne kamere snimile su Blake kako baulja ulicama i traži “potencijalne žrtve”. Bilo je to samo šest dana nakon što su britanske vlasti ukinule anticovid karantenu što je omogućilo ljudima da se ponovno druže u noćnim klubovima i barovima. Blake je, čulo se tijekom suđenja, znala da će između tri i četiri sata u nedjelju ujutro “imati dobre šanse pronaći nekoga ranjivog”. Pronašla je Jorgea, koji se izgubio nakon noćnog izlaska s kolegama s posla.

Nekoliko dana nakon ubojstva, Blake se vratila na mjesto događaja nakon što je pronađeno Jorgeovo tijelo, fotografirajući lampione koje je ostavila njegova ožalošćena obitelj i stablo pored kojeg je ubijen. Dvije godine kasnije Blake je uhićena nakon što je mrtvozornik zaključio da se 30-godišnjak ipak nije slučajno utopio zbog trovanja alkoholom.

Seksualna motivacija za ubojstvo

Tijekom izricanja kazne sudac je rekao Blake da njezina odluka nije bila reakcija na nešto što je Jorgea rekao ili učinio nego se radilo o planiranom napadu. “To nije bila odluka donesena u ljutnji ili zato što su vas emocije svladale. Bio je to vrhunac plana koji ste mjesecima razmatrali i formulirali”, rekao je sudac Justice Chamberlain.

Sudac je ustvrdio kako postoji više dokaza da je Blake dobila “seksualno zadovoljstvo davljenjem”. Navodeći otegotne okolnosti, sudac je tijekom izricanja presude rekao da je “postojala jasna seksualna motivacija za ubojstvo”. “Siguran sam da ste uživali ubijajući Jorgea kao što ste uživali i u ubijanju mačke”, ustvrdio je sudac.

Mjaukala je pred porotom

Tužitelji su tvrdili da je Blake ubila Jorgea jer je imala “fiksaciju na nasilje i htjela je vidjeti kakav je osjeća ubiti nekoga”. Blake je tijekom svjedočenja tvrdila da ima podvojenu osobnost. Pokušala je uvjeriti porotu da ponekad misli da je mačka, a u jednom trenutku počela je i mijaukati da bi pokazala kako “komunicira s prijateljima”.

Tijekom izricanja presude, sudac je zaključio da je Blake namjerno govorila o poteškoćama koje je imala u djetinjstvu i svojem problematičnom odnosu s roditeljima. “Sve je to bio dio razrađenog pokušaja racionalizacije onoga što ste učinili i prebacivanja odgovornosti na druge. Nema dokaza da bolujete od bilo koje relevantne mentalne bolesti ili drugog mentalnog poremećaja. Za ono što ste učinili nije krivo društvo koje vas nije prihvatilo i nisu krivi roditelji”, pojasnio je sudac.

Namamila je mačku i postavila kameru

Što se tiče ubojstva mačke, Blake je gnjusan čin prenosila uživo putem videopoziva svojoj djevojci Ashlynn Bell te je sve pomno osmislila. Prvo je namjestila stativ i kameru, a zatim je s mačjom hranom namamila susjedovog ljubimca i objesila ga vrpcom. Veterinari su tijekom suđenja rekli da je mačka, po imenu Starlet, osjećala nesnošljivu bol minimalno tri minute.

Nakon ubojstva, Blake je secirala životinju, odrubila joj glavu, skinula krzno i tijelo stavila u blender. Na videu je u pozadini svirala pjesma New Ordera True Faith, za koju je sud zaključio da je bila posveta Netflixovom dokumentarcu pod nazivom Don’t F**k with Cats o čovjeku koji je ubijao mačke, a zatim je ubio i čovjeka.

Za ubojstvo Jorgea, Blake je osuđena na doživotni zatvor s minimalnom kaznom od 24 godine, umanjenom za 196 dana koje je već provela u pritvoru. Ujedno je osuđena na četiri mjeseca zbog ubojstva životinje.