Ubio ženu na Srednjacima pa odmah nazvao mamu: 'Čovječanstvo je spašeno. Riješio sam Vesnu'

Ubojica je navodno teški psihički bolesnik

05.04.2024., Zagreb - Jutros je oko 8:20 sati u stanu na Srednjacima pronadjeno je tijelo zene. Policija je izvijestila da je smrt posljedica kaznenog djela.  Ocevid je u tijeku. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Jutarnji list objavio je bizarne detalje obrane koju je iznio osumnjičeni za ubojstvo 67-godišnjakinje na zagrebačkim Srednjacima. Osumnjičeni 35-godišnjak je, kako je policija ranije objavila, 4. travnja oko 20.50 sati upao u žrtvin stan nakon što je oštetio vrata. Prema saznanjima policije, ženu, koju je napao nožem, je poznavao.

Žena je od posljedica ranjavanja preminula, dok je muškarac uzeo nož sa sobom i otišao do svog doma na Črnomercu. Istog je dana pronađen na adresi na kojoj živi, gdje je i uhićen.

Napadač je poznanik, točnije prijatelj žrtvinog sina iz srednjoškolskih dana kojeg nisu vidjeli ni čuli više od deset godina, piše Jutarnji. “Prvo sam zvonio na vrata, ali mi nitko nije otvorio. Vidio sam svjetlo u stanu i znao sam da je doma. Obio sam vrata i zatekao je na krevetu. Sjedila je i noge držala na stoliću. Ona je svemirska misija koja krade energiju ljudi – rekao je, među ostalim, u svoju obranu NJ.B.

Riječ je o teškom psihičkom bolesniku?

Iz svoga stana je izbivao te večeri otprilike dva sata, a na povratku doma rekao je svojoj majci: “Nemoj se iznenaditi ako dođe policija. Riješio sam problem čovječanstva u zadnji čas. Čovječanstvo je spašeno. Riješio sam Vesnu”.

Tužiteljstvo je osumnjičenog u subotu ispitalo, pokrenulo istragu i predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu pritvor koji mu je i određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Kako doznaje Jutarnji, riječ je o teškom psihičkom bolesniku koji duže vrijeme, unazad pola godine, nije uzimao propisanu terapiju pa mu se stanje dodatno pogoršalo.