Policija objavila detalje ubojstava dviju žena u Zagrebu. Ubojica na Srednjacima poznavao je svoju žrtvu

Muškarac koji je na Kvatriću pucao u ženu popio je sredstvo s namjerom da si oduzme život

05.04.2024., Zagreb - Jutros je oko 8:20 sati u stanu na Srednjacima pronadjeno je tijelo zene. Policija je izvijestila da je smrt posljedica kaznenog djela.  Ocevid je u tijeku. Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebačka policija objavila je na svojim stranicama da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim muškarcem za kojeg se sumnja da je jučer, na području Srednjaka, ubio 67-godišnju ženu. Policija je jučer na svojim stranicama kratko potvrdila da je pronašla osumnjičenika.

Policija piše da se sumnja da je muškarac, 4. travnja oko 20:50 sati na Srednjacima upao u stan nakon što je oštetio vrata. U stanu se nalazila 67-godišnja žena, koju je muškarac, prema saznanjima policije, poznavao.

Nož pronađen nedaleko od njegova prebivališta

Čim je ušao u stan, napao ju je nožem, te joj zadao više ubodnih rana po tijelu. Žena je od posljedica preminula, dok je muškarac uzeo nož sa sobom i otišao do svog doma na Črnomercu.

Muškarac je istog dana pronađen na adresi na kojoj živi, gdje je uhićen i odveden u službene prostorije policije. Nož kojim je ubio ženu pronađen je nedaleko od adrese prebivališta osumnjičenog.

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da će muškarac tijekom današnjeg dana biti predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ubojstvo i samoubojstvo na Kvatriću

Objavili su i detalje drugog jučerašnjeg zločina. Navode kako je jučer oko 7:25 sati, na Maksimiru, u stanu, 62-godišnjak pucao prema 59-godišnjoj ženi, članici obitelji, s namjerom da je ubije. Tako je počinio kazneno djelo “Teško ubojstvo ženske osobe” iz članka 111.a stavak 2. Kaznenog zakona.

“Mlađi muški član obitelji mu je tada i u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana. Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb. Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz uporabu sredstava prisile su uhitili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija nije imala ranijih postupanja u obitelji, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo kazneno djelo osumnjičeni posjedovao legalno.

Ranjena članica obitelji je naknadno od posljedica ozljeda preminula u KBC Zagreb. Tijekom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da si oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo”, navodi se u priopćenju.