Uhićen vozač rapske psihijatrijske bolnice zbog silovanja pacijentice

Pacijenticu je napao u subotu

11.07.2023.,Sibenik - Kod Eurohertza se dogodila prometna nesreca u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.Ocevid je u tijeku a jedna osoba je ozljedjena.Promet regulira prometna policija. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Zaposlenik Županijske specijalne bolnice za psihijatriju i rehabilitaciju Insula na otoku Rabu završio je u istražnom zatvoru u Rijeci zbog sumnje da je silovao pacijenticu, piše Burin.hr.

Osumnjičeni 63-godišnjak bio je zaposlen kao pomoćno osoblje i vozač u bolnici. Sudac istrage riječkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, što uključuje i žrtvu.

Razotkrio ga videonadzor

Incident se dogodio u subotu, 7. listopada, kada je osumnjičeni pozvao pacijenticu s duševnim smetnjama u svoj ured na kavu. Poslužio ju je i tražio da se razodjene, što je ona odbila. Zaposlenik se sumnjiči da je zatim zaključao vrata te inzistirao da se pacijentica skine koja je u strahu to i učinila nakon čega ju je on, iako ga je molila da to ne čini, počeo dodirivati i zahtijevati spolni odnos.

Ona ga je odbila, a prema kaznenoj prijavi, on ju je nakon toga silovao da bi je kasnije u još jednom navratu zvao u ured što je ona odbila. Slučaj je zatim prijavljen policiji koja je osumnjičenoga privela na krim obradu, a zatim ga prepratila na ispitivanje u prostorije riječkog tužiteljstva.

Ondje je, prema informacijama portala Burin.hr, poricao djelo uz tvrdnju da optužbe dolaze od osobe s duševnim smetnjama, ali u laži su ga razotkrile snimke videonadzora na kojima je zabilježen gnjusni čin.