Ukrajina zasula HIMARS-ima ruski vojni poligon, baš tijekom svečanog dočeka Putinova generala. Navodno je preko 60 mrtvih

Društvenim mrežama kolaju snimke na kojima se vide deseci mrtvih u vojnim uniformama

Ukrajinske oružane snage napale su jučer poligon ruske vojske u blizini Volnovahe u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, javlja dopisnik ruske službe BBC-ja Ilja Barabanov. Prema prvim informacijama, u ukrajinskom raketnom napadu moglo bi biti više od 60 mrtvih.

Ruski vojni poligon pogođen je iz raketnog sustava HIMARS, piše BBC. Ruski vojni blogeri izvijestili su u međuvremenu da su poligon pogodile tri rakete. U vrijeme napada ondje su bili raspoređeni pripadnici 36. gardijske brigade, čija je stalna lokacija grad Borzja u Rusiji.

Vojnici su na poligonu čekali dolazak zapovjednika 29. armije Istočnog vojnog okruga, generala Olega Moiseeja. Zapovjednik kojeg su čekali navodno nije ni stigao.

Rusija i Ukrajina za sada bez komentara

Prema vojnom časniku samoproglašene Donjecke Republike, Jegoru Guzenku, u napadu je poginulo 65 vojnika. Društvenim mrežama kolaju snimke na kojima se vide deseci mrtvih u vojnim uniformama, ali njihova autentičnost nije potvrđena.

Ruska služba BBC-ja ima više od 10 fotografija i videa s poligona snimljenih neposredno nakon udara, ali ih ne planira objaviti jer su uznemirujuće. Za sada se ne zna koliko je vojnika ozlijeđeno u ovom raketnom napadu.

Rusko ministarstvo obrane ni Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine još nisu komentirali što se dogodilo. Nekoliko sati nakon napada na poligon, ruski predsjednik Vladimir Putin održao je sastanak s ministrom obrane Sergejem Šojguom, tijekom kojeg je ministar govorio o uspjesima ruske vojske u Avdiivki, piše BBC.