Ukrajinska vojska tvrdi da su njihove protuzračne snage opet oborile skupi ruski špijunski zrakoplov

Tass je izvijestio da je neidentificirani zrakoplov pao u ruskoj južnoj regiji Krasnodar

FOTO: Screenshot

Ukrajinska vojska tvrdi da su njihove protuzračne snage oborile ruski špijunski zrakoplov A-50. Ministarstvo obrane objavilo je na društvenoj mreži X da su “zračne snage uništile radarski zrakoplov za otkrivanje i kontrolu te nadzor i zapovijedanje iz zraka A-50”.

Društvenim mrežama šire se snimke požara nakon navodnog obaranja zrakoplova.

Mikola Olekščuk, zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga, oglasio se na Telegramu oko obaranja ruskog aviona. “Čestitam okupatorima Dan branitelja domovine. Trebali ste tiho slaviti kod kuće, možda ne bi uništili svoj avion! Zahvalan sam obrambenoj obavještajnoj službi Ministarstva obrane Ukrajine i svima koji su ovo omogućili. Nastavljamo s radom! Zajedno do pobjede”, poručio je u poruci.

Prije mjesec dana pao još jedan

Ukrajinska Pravda piše da je avion oboren između ruskih gradova Jeisk i Krasnodar. Prije mjesec dana pao je još jedan ruski A-50, no tada su Rusi tvrdili su ga slučajno sami srušili, a ne da su ga Ukrajinci oborili.

Moskva se o rušenju zrakoplova zasad nije oglasila, no Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, na X-u je objavio kako se na ruskim Telegram kanalima piše da je srušen helikopter.

Državna novinska služba Tass izvijestila je da je neidentificirani zrakoplov pao u ruskoj južnoj regiji Krasnodar te da je došlo do požara. Procjenjuje se da je A-50 vrijedan između 330 i 350 milijuna dolara.