Umro Dexter Scott King, mlađi sin Martina Luthera Kinga

Imao je 62 godine

The children of Coretta Scott King, L-R: Dexter Scott King, Rev. Bernice King, Martin Luther King III and Yolanda King react during a musical tribute to their mother at the new Ebenezer Church 06 February 2006 in Atlanta, Georgia. King's casket will lie in Ebenezer Baptist Church, where her husband the Rev. Martin Luther King Jr preached in the 1960s and the civil rights matriarch remained a member until her death. King died 31 January in Mexico at an alternative medicine clinic, where doctors said she was battling advanced ovarian cancer. (Photo by POOL / AFP)
FOTO: AFP

Dexter Scott King, mlađi sin pokojnog borca za građanska prava dr. Martina Luthera Kinga Jr. i Corette Scott King, preminuo je danas od raka prostate, objavio je King Centar u Atlanti. Njegova supruga Leah Weber King rekla je da je umro u snu u svom domu u Malibuu u Kaliforniji. Imao je 62 godine.

“Dao je sve od sebe i do kraja se borio s ovom strašnom bolešću. Kao i sa svim izazovima u svom životu, on se s ovom preprekom suočio hrabro i snažno,” istaknula je Leah Weber King.

Dexter King rođen je u Atlanti 30. siječnja 1961., a ime je dobio po baptističkoj crkvi u Montgomeryju u Alabami, gdje je njegov otac po prvi puta bio pastor.

Imao sedam godina kad mu je otac ubijen

Imao je sedam godina kada je njegov otac ubijen u Memphisu u državi Tennessee 1968.

“Riječi ne mogu izraziti slomljeno srce zbog gubitka još jednog brata ili sestre,” poručila je dr. Bernice A. King, izvršna direktorica King Centra, u izjavi. “Molim se za snagu da prebrodim ovo vrlo teško vrijeme”, dodala je.

Dexter King krenuo je očevim stopama i pohađao je koledž Morehouse u Atlanti. Do smrti bio je predsjednik King Centra i King Estatea. Također je bio glumac i portretirao je svog oca u filmu iz 2002. “The Rosa Parks Story”.