Unatoč zabrani, došao bivšoj ženi pred kuću i prijetio da će je politi benzinom i zapaliti. Sud u Zadru smatra da nije opasan

Muškarcu je već bila izrečena i zabrana približavanja. On tvrdi da je bivšoj ženi prijetio u afektu

04.07.2018., Zadar - Istraznom sucu na Zupanijski sud priveden je uhicen muskarac osumnjicen za bombaski napad. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Županijski sud u Zadru odbio je zahtjev Općinskog državnog odvjetnika da se u istražnom zatvoru zadrži 62-godišnjak iz zadarskog zaleđa koji je bivšoj supruzi, dok mu je bila izrečena zabrana približavanja zbog ranijeg prekršaja, rekao da će kuću u kojoj živi politi benzinom i zapaliti, prenosi 057.info.

Žena koja se od njega razvela prije više od 10 godina rekla je da joj je 62-godišnjak pod utjecajem alkohola rekao i da će on iz zatvora izaći, ali da ona ispod zemlje neće.

Muškarac je priznao da je izrekao citiranu izjavu, tvrdeći da je to bilo u ljutnji i afektu, pod utjecajem alkohola. Tvrdio je i da je znao da je na snazi mjera zabrane prilaska, ali je zaboravio na te stvari jer svakodnevno konzumira pivo.

Sudac smatra da nema razloga za istražni zatvor

Problem mu je što ona živi u zajedničkoj nekretnini koja je stečena u zajedničkom braku. Tvrdi da se u tu nekretninu vratila prije tri godine, a da je prethodno s drugim muškarcem živjela u izvanbračnoj zajednici. On smatra da treba iseliti iz kuće. Kaže i da mu je “pukao film” kada se njegova bivša pred prijateljicom pohvalila da ga je strpala u zatvor.

Prema svjedočenju žene, 62-godišnjak svakodnevno pije i u takvom stanju gubi kontrolu. Također, unatoč tome što su godinama razvedeni, on iskazuje patološku ljubomoru.

No, po mišljenju istražnog suca nije ispunjen osnovni uvjet za određivanje istražnog zatvora, jer ne postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela. U dva i pol mjeseca nije bilo nikakvih podataka o ekscesnom ponašanju, a pošto je riječ o osobi zrele životne dobi, koja do sada nije nikada bila osuđivana, prema sucu, nema osnove za određivanje istražnog zatvora.