Usred noći stigla prijetnja zoljom i bombama. Policija nije pronašla oružje, samo mrtvog pijanog starijeg gospodina

Muškarac iz Kaštela rekao je policiji da u kući ima puno oružja i da će izvršiti napad

24.10.2023.,Velika Gorica - Privodjenje BBB-ovaca koji su pjevali ustaske pjesme na utakmici Gorica - Dinamo Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Muškarac (57) iz Kaštela izazvao je kaos kada je u nedjelju tijekom noći pijan nazvao policiju. Splitsko-dalmatinska policijska uprava izvijestila je da su dovršili kriminalističko istraživanje nad njime zbog sumnje da je izazvao lažnu uzbunu.

Naime, dignuo je na noge policiju kada je usred noći nazvao operativno-komunikacijski centar policije i počeo vrijeđati policijske službenike. Rekao im je preko telefona da u kući ima pušku, bombe i zolju i da će izvršiti napad.

Odbijao svaku suradnju s policijom

Na njegovu adresu ubrzo je stigla policija, a kad su došli do njega bio je vidno alkoholiziran. Doveden je u službene prostorije i pritom odbijao svaku suradnju, a nije želio obaviti ni alkotestiranje. S obzirom na stanje u kojem je došao u postaju odveden je na pregled liječnička, a nakon toga je smješten u prostoriju za otriježnjenje.

Policija je pretražila njegov dom i automobil, pošto im je rekao da ima hrpu oružja u kući, no oružju nije bilo ni traga. Nad 57-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Protiv 57-godišnjaka će nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen i optužni prijedlog zbog kršenja javnog reda i mira.