Užas u Beču. U samo jednom danu ubijene četiri žene i djevojčica (13)

Tri su žene pronađene nasmrt izbodene u bordelu

Police secures the inner city of Vienna on February 16, 2024, prior to a protest against the so-called Akademikerball (Academics dance ball), organized by the far-right Austrian Freedom Party (FPOe). For several years, there have been annual demonstrations and fierce criticism of the ball, which were justified by the participation of high-ranking representatives of far-right European parties. (Photo by MAX SLOVENCIK / APA / AFP) / Austria OUT
FOTO: AFP

Austrijske vlasti istražuju ubojstva četiriju žena i 13-godišnje djevojčice u Beču u posljednja 24 sata, piše The Guardian. Tri žene pronađene su izbodene u bordelu u četvrti Brigittenau glavnog grada Austrije u petak navečer, nakon što je svjedok obavijestio policiju.

Nedaleko od mjesta zločina pronađen je i uhićen 27-godišnji muškarac koji je kod sebe imao nož za koji se sumnja da su njime počinjena ubojstva, rekla je u subotu policija. Motiv ubojstava nije otkriven, a osumnjičenik se još ispituje, izvijestila je austrijska tiskovna agencija APA.

U odvojenom slučaju žena i njezina 13-godišnja kći pronađene su mrtve u stanu u Beču ranije u petak. Vjerojatno su zadavljene, a glavni osumnjičeni je otac, objavila je APA.

Crne brojke

Austrijska udruga autonomnih skloništa za žene prošle je godine zabilježila 26 femicida, dok se u zemlji i ostatku Europe raspravlja o ubojstvima žena. Često su počinitelji partneri ili bivši partneri.

Austrijska vlada obećala je donijeti oštrije mjere, obećavši da će povećati financiranje organizacija koje pomažu žrtvama nasilja. Nevladine organizacije, međutim, kažu da vlada ne čini dovoljno.