Austrijska policija jutros objavila priopćenje: 'Utvrdili smo tko se nalazi na snimci iz Beča. Nije nestala Danka'

Austrijski medij još je sinoć došao do žene sa snimke i ona im je pokazala fotografije sa svojom kćeri

Djevojčica sa snimke nastale u Beču nije dvogodišnja Danka Ilić, objavila je jutros austrijska policija dan nakon što su priopćili da tragaju za dvjema žena koje su 30. ožujka snimljene na tramvajskoj stanici Schottenring s djevojčicom koja liči na Danku. Video je snimio srpski državljanin koji živi u Beču i predao ga policiji koja je zatim krenula s istragom.

“Budući da je uočio sličnost između djevojčice i skoro dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, napravio je video troje ljudi. To je stavio na raspolaganje vlastima radi daljnje istrage. Srbijanske vlasti potom su kontaktirale policiju u Austriji, pri čemu je istragu o sumnji na otmicu djeteta preuzela Državna kriminalistička policija Beča, istražno područje 01/Leib-Leben 02”, stoji u priopćenju uz fotografije dviju žena s nadzornih kamera.

Pronađene žene s fotografija

Dankina obitelj pogledala je snimku i rekla da je vrlo vjerojatno na njoj djevojčica nestala prije 10 dana u Banjskom polju kod Bora u Srbiji.

”Identitet osoba s fotografija je utvrđen i stupili smo u kontakt s njima. Na temelju istrage i utvrđenih činjenica, povezanost osoba s fotografija i nestalog djeteta je potpuno isključena”, priopćila je danas rano ujutro policija u Beču i uklonila sa svojih stranica fotografije dviju žena. Dodaju da će nastaviti s istragom moguće otmice djevojčice.

Austrijski portal Kosmo u srijedu navečer objavio je da je locirao jednu od dviju žena sa snimke. Kažu da se radi o Rumunjki koja radi u Beču i koja im je rekla da je na snimci njezina kći. Pišu da je bila nervozna kada je saznala što se događa. Novinarima je poslala i fotografije na kojima se vidi ona i njezina majka s djevojčicom.

Uključio se i Interpol

U Srbiji i dalje traje opsežna istraga, a policija još uvijek češlja teren oko imanja. Dankina fotografija pojavila se i na stranici Interpola, no zasad nema rezultata. Prije nekoliko dana oglasila se i majka Ivana, prvi put od kobnog dana za koji je ranije ispričala da je s djecom do zapuštene obiteljske kuće u Banjskom polju došla kako bi se ona malo igrala na svježem zraku. U jednom je trenutku, tvrdi, otišla do automobila po bocu vode, a kada se okrenula ka djeci Danki je nestao svaki trag.

“Držimo se koliko možemo, samo da Danku što prije pronađu. Čekamo da sve ovo završi, nadamo se najboljem, a onda ćemo se suprug i ja oglasili javno i odgovoriti na sve uvrede, prozivke, nebuloze. Zato se mi ne oglašavamo. Bole me sve te spekulacije, bacanje krivnje na supruga i mene”, poručila je Ivana u razgovoru za srpske medije.