Užas u vrtiću kod Velike Gorice: dijete progutalo sredstvo za čišćenje i završilo u bolnici

Osnivačica vrtića kaže kako je situacija 'očajna' te da će odgovorna osoba možda dobiti otkaz

21.11.2023., Zagreb - Vozilo Hitne pomoci na intervenciji, ilustracija. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Dijete od godinu i sedam mjeseci završilo je u bolnici s oštećenjem sluznice nakon što je progutalo sredstvo za čišćenje u srijedu u dječjem vrtiću u okolici Velike Gorice. Dijete je, piše Dnevnik.hr, dotaknulo površinu na kojoj je bilo sredstvo za čišćenje, a potom prste stavilo u usta. Iz vrtića kažu kako dijete srećom neće imati teže posljedice.

Tvrde kako je riječ o pogrešci čistačice koja je sredstvo za čišćenje nanijela na površinu koju nije dobro obrisala i isprala. “Čistačica nije postupila po pravilima struke. Ona to nije trebala čistiti dok djeca borave u skupini, svi zaposlenici imaju jasne upute. Osoblje nam je educirano, imamo četiri zdravstvene djelatnice, svi imaju položene ispite i zaštitu na radu”, rekla je osnivačica vrtića Karmen Pavlić, koja je bila na rubu suza.

Ne isključuje se otkaz čistačici

“Ne znam što da kažem. Ta je osoba dugo zaposlena kod nas. Mi radimo s djecom i kod nas pogreške nisu dopuštene, one se ne bi smjele događati. To je stresno i za nas i za osobu koja je to napravila, a da ne govorim o roditeljima i što oni prolaze. Situacija je očajna”, dodala je Pavlić.

Dodala je da su kontaktirali i odvjetnika s obzirom na to da je riječ o ozbiljnoj povredi radne dužnosti, što neće proći bez određenih mjera. Ne isključuje mogućnosti da će osoba koja je napravila grešku dobiti i otkaz, no o tome će se još odlučivati.