Uživajte u pravom ljetnom danu, promjena stiže već noćas. Kraj tjedna nestabilan, vikend - čista jesen

Kiša, jugo i bura do kraja tjedna

Vrijeme danas bit će pretežno sunčano, ali lokalno uz više oblaka na zapadu može pasti kiša. Naoblaka će postupno rasti s jugozapada pa je mjestimična kiša vjerojatnija krajem dana i u noći na četvrtak na sjevernom i u dijelu srednjeg Jadrana te gorju.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar, na sjevernom Jadranu će navečer biti i jak. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 25 do 30 °C.

Sutra kiša diljem zemlje

Kiša koja će danas zahvatiti dijelove zemlje sutra će se proširiti na cijelu Hrvatsku. DHMZ za sutra tako prognozira promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno vrijeme. Uz jači razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom koji mjestimice mogu biti izraženiji, osobito na sjevernom i srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije.

Puhat će uglavnom umjeren južni i jugozapadni vjetar, a, na istoku i jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, a na jugu zemlje je navečer moguća i bura. Temperature će se u jutarnjim satima kretati od 14 do 23°C, a tijekom dana od 25 do 29°C.

Meteoalarm je za sutra izdao žuto upozorenje. Za kninsku, riječku i dubrovačku regiju izdan je zbog mjestimičnih pljuskova koji će biti izraženiji. Zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić te sjeverna, srednja i južna Dalmacija s pod žutim alarmom zbog jakog juga koje će puhati mjestimice.

Vrijeme sutra DHMZ

Vrijeme za vikend

O vremenu za vikend pak javlja meteorologinja televizije N1, Tea Blažević. Prognozira kako ni petak neće biti skroz stabilan, iako će oborina biti manje. Za vikend se očekuje česta kiša, pljuskovi i grmljavina – osobito tijekom subote.

Oborine se očekuju i na području Dalmacije gdje su mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Zapuhat će vjetar sjevernog smjera pa će i temperature pasti, osobito u unutrašnjosti.

Vrijeme do kraja tjedna DHMZ