Uznemirujuće. Neki manijak je ovu macu u Pazinu pogodio samostrelom u vrat. Jedva je preživjela

Policija traži divljaka koji je u blizini željezničkog kolodvora pogodio mačku samostrelom

FOTO: Udruga za zaštitu životinja SOS Šape

Petogodišnja mačka po imenu Maca iz Pazina preživjela je teški napad. Nepoznati napadač pogodio ju je samostrelom u vrat, ali zahvaljujući brzoj veterinarskoj intervenciji, uspjela je preživjeti,.

Srećom, strijela joj nije probila pluća ni druge vitalne organe. Udruga “SOS Šape” iz Poreča, koja djeluje i na pazinskom području, izvijestila je o ovom incidentu, kažu da ovako nešto još nisu vidjeli. Vlasnik mačke, koji je zbog starosti i lošeg zdravstvenog stanja želio ostati anoniman, još uvijek je u šoku zbog ovog napada.

“Nikada ništa slično kao volonterka nisam vidjela, a vidjela sam zaista svašta. To je učinio netko ciljano, iz neposredne blizine. Vlasnik je još u šoku, ali mu je drago da je njegova Maca preživjela nemoguće”, napisala je volonterka Sanja Milanović iz udruge “SOS Šape”.

Policija traga za počiniteljem

Vlasnik Mace inače hrani nekoliko mačaka, surađuje s udrugom i veterinarima i dobro skrbi o svojim životinjama, rekla je volonterka. “Ovaj gnjusni čin dogodio se 4. prosinca kada smo i dobili dojavu o stradaloj ženki kojoj iz vrata viri tek drška strijele. Ona je vjerujte bila jako velika što se vidi i po fotografijama. Pravo je čudo da je Maca preživjela”, rekla je je volonterka Milanović.

Incident se dogodio kod pazinskog željezničkog kolodvora, a vlasnik je unesrećenu ljubimicu odmah odveo veterinaru. Iako je počinitelj zasad nepoznat, slučaj je prijavljen policiji.

Veterinari u Pazinu su potvrdili da se radi o prostrijelnoj rani i da su operacijom uspjeli izvući strijelu. Maca je nakon zahvata puštena na kućnu njegu. Iz Policijske uprave Istarske istaknuli su da istražuju sve okolnosti ovog incidenta kako bi pronašli počinitelja.

Foto: Udruga za zaštitu životinja SOS Šape Udruga za zaštitu životinja SOS Šape