Uznemirujuća snimka. Autom bježali s festivala smrti na kojem je pobijeno 260 ljudi, a onda ih je presreo Hamas

Snimka je nastala u subotu rano ujutro

Najmanje 260 tijela pronađeno je na mjestu održavanja izraelskog glazbenog festivala Nova nakon subotnjeg napada Hamasa, prema informacijama izraelske spasilačke službe Zaka.

Naoružani pripadnici Hamasa pucali su na posjetitelje koji su bježali i uzeli druge kao taoce na festivalu u ruralnom poljoprivrednom području u blizini granice Gaze i Izraela.

Društvenim mrežama kruže razne snimke napada. Jedna od takvih je i snimka iz automobila jedne od osoba koja je bježala s festivala.

Gađali automobil izbliza

Snimka je objavljena na X-u, bivšem Twitteru, a korisnički račun OSINTtechnical navodi da su izvor snimke izraelske tajne službe.

U 15. sekundi snimke vidi se prvi od militanata, a oko 25. sekunde počinju gađati automobil izbliza. S obzirom na to da je nastavio voziti, čini se da je vozač izbjegao metke, ali se ubrzo u jednom trenutku parkirao kada se pred njegovim automobilom stvorilo još militanata.

OSINTtechnical navodi da je vozač ubijen. Podsjetimo, Hamas je napao sudionike festivala blizu granice s Pojasom Gaze te odande oteo brojne ljude i odveo ih u Gazu.