Video: Biden se u Indiji rukovao sa Staljinom i tako je nastala zafrkancija na društvenim mrežama

Američki predsjednik rukovao se s ministrom indijske države koji je ime dobio po sovjetskom diktatoru

India's Prime Minister Narendra Modi (L) and US President Joe Biden along with world leaders arrive to pay respect at the Mahatma Gandhi memorial at Raj Ghat on the sidelines of the G20 summit in New Delhi on September 10, 2023. (Photo by Kenny HOLSTON / POOL / AFP)
FOTO: AFP

Gospodin Staljin stisnuo je ruku američkog predsjednika na samitu G20 u Indiji i zadovoljan objavio fotografiju kao svjedočanstvo čime je jako razveselio društvene mreže.

Sovjetski diktator odavna je mrtav, ali na svečanoj večeri za sudionike samita G20 u New Delhiju, koji je bio potpuno vegetarijanski s posebnim naglaskom na proso, namirnicu posluženu u svim mogućim sljedovima, gost je bio i M.K. Staljin, ministar indijske države Tamil Nadu, koji je dobio priliku pozdraviti se s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Ime dobio po diktatoru

M.K. Staljin rođen je 1953. u Indiji tek nekoliko dana prije smrti Josifa Visarionoviča Staljina, i njegov otac nadjenuo je novorođenom sinu ime u čast sovjetskog vođe.

Na vlasti od 1920. do 1953., Staljin je uspostavio totalitarni režim u Sovjetskom Savezu koji je usmrtio milijune ljude. Indijski Staljin objavio je na mreži X (bivši Twitter) fotografije sebe kako se rukuje s Bidenom, a uz njih stoji indijski premijer Narendra Modi.

 

“Sjajno, američki predsjednik susreće Staljina nakon Drugog svjetskog rata”, jedan je od komentara na društvenoj mreži. Sjedinjene Države i SSSR bili su saveznici u Drugom svjetskom ratu, ali nakon pobjede odnosi su zahladili i prerasli u Hladni rat.

Suradnici Sovjetskog saveza

Indija, koja je bila nesvrstana država, približila se Sovjetskom savezu i Moskva je njezin glavni dobavljač oružja. Vlastita imena nadahnuta ličnostima iz komunizma nisu rijetkost u Indiji, osobito u državi Tamil Nadu te u susjednoj Kerali, gdje je komunistička stranka vladala najvećim dijelom šest proteklih desetljeća,.

Godine 2021., u Kerali se muškarac imena Engels oženio u nazočnosti svojih prijatelja koji se zovu Marx, Lenjin i Ho Ši Min. Iste godine, također u Kerali, oženio se muškarac koji se zove Socijalizam, a na svadbi su bila njegova braća Komunizam, Lenjinizam i Marksizam.